Kazım Kurt: TOBB kumarhane kuruyor

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında AK Parti grubu Odunpazarı esnafının sorunlarını ve taleplerini gündeme taşırken, Belediye Başkanı Kazım Kurt ise çok konuşulacak ve tartışılacak bir iddiada bulundu.

SİYASET 09.01.2021, 11:34 09.01.2021, 18:44
Kazım Kurt: TOBB kumarhane kuruyor

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmasında, tarihi Odunpazarı bölgesinde belediyenin kiracısı olan esnaf hakkında endişeleri ve esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, çok sayıda esnafın kepenk indirmeye başladığını gördüklerini, esnaftan alınan kiralarda indirim yerine hiç kira alınmamasını ve belediyenin elinden gelen desteği vermesini talep ettiklerini dile getirdi. 

Kazım Kurt: "TOBB aidat paraları ile kumarhane yapıyor"

Meclis toplantısında daha sonra esnafın durumuyla ilgili tartışmalar sırasında, konuyu ticaret, sanayi ve esnaf odalarına getiren Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Esnaf odaları üyesini dinlesin. Üyelerinin sorunlarına çare arasın, biriktirdiği aidat paralarından üyelerine destek olsun. Yemedilerse duruyor. Ben size söyleyeyim aidat paralarını... Şimdi Yassıada'da kumarhane yapıyorsunuz, Bozcaada'da otel yapıyorsunuz. Buraya yazın. Kazım Kurt, 8 Ocak 2021'de söylemişti dersiniz. Odalar ve Borsalar Birliği'ne verdiniz, tüccarın, esnafın aidatları ile o işleri yapıyor" dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "TOBB'un kumarhane açtığını mı iddia ediyorsunuz. Eğer bu işleri yapıyorsa en başta ben karşı çıkarım. Ne münasebet" diyerek tepki gösterdi. 

Kazım Kurt, "Odalar ve Borsalar Birliği için söylüyorum, paralarının, aidatlarının büyük kısmı oralara gidiyor. Biliyorum, söylüyorum, araştırın. Odalar ve Borsalar Birliği'nin paraları nereye gidiyor, yatırımlar nereye yapılıyor" dedi. 

Bu sözler üzerine mecliste tartışma yaşanırken, Kazım Kurt'un Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne yönelik bu iddiası meclis toplantısı sonrasında da çok tartışıldı. 

Murat Özcan: "Hisarcıklıoğlu'ndan açıklama rica ediyoruz"

Meclis toplantısı sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, twitter sayfasından da bir paylaşımda bulundu. Özcan paylaşımında, "Bugün Odunpazarı meclisinde Başkan sayın Kazım Kurt,TOBB’un pandemi döneminde üyelerine sahip çıkacağı bir zamanda Yassıada'da kumarhane yaptırıyor dedi. Sayın @RHisarciklioglu başkanımdan bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını rica ediyoruz" dedi. 


 

Yorumlar (1)
Ömer Zeydan 3 yıl önce
TOBB adını bir kumarhane yatırımı ile birlikte anmak en hafif tabiriyle abesle iştigaldir. Bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz ve belkide siyaseten yapılmış olan bu ifade gerçekleri yansıtmaktan son derece uzaktır.
TOBB olarak Yassıada’da yapılan iş özetle şöyledir; yaklaşık 103 bin metrekare olan Yassıada üzerinde, ihtiyaç halinde ziyaretçilerin konaklamasına imkân veren bir otel, 600 kişilik kongre merkezi ve 4,193 metrekarelik demokrasi müzesi inşa ettik. Ayrıca 27 Mayıs darbesinden sonra kurulan düzmece mahkemede yargılamaların yapılmış olduğu spor salonunu ise bir müzeye dönüştürdük.
Yıllarca bakımsızlıktan ve terk edilmişlikten dolayı harabeye dönüşen, tarihi ve kültürel miraslarımıza da sahip çıktık. Onları restore ettik. 62 bin metrekareyi, yapısal ve bitkisel peyzaj alanı yaparak, doğaya ve çevreye duyduğumuz hassasiyeti de gösterdik. 388’i ağaç olmak üzere 20 binden fazla yeni bitki dikildi. Yaptığımız bu çalışmalarla Yassıada, daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuştu ve Türk turizmine kazandırıldı.
Sayın Belediye Başkanının meclis toplantısındaki ifadesinde adı geçen Bozcaada’da ise TOBB nin herhangi bir yatırım faaliyeti yoktur.
Ayrıca içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin en başından beri 365 Oda ve Borsa’sıyla TOBB tüm imkanlarını seferber ederek sağlanan ve yapılmakta olan tüm destek ve tedbirlerle özel sektörümüzün yanında yeralmıştır. Bu kapsamdaki faaliyetlerini halen yoğun bir şekilde sürdürmektedir.
Ömer Zeydan
Eskişehir Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı

Gelişmelerden Haberdar Olun

@