Medya Midas
2023-06-17 12:36:17

Bıktık bu 70-80 yaş kuşağından

Serdar Dikmen

17 Haziran 2023, 12:36

Eskişehir’de 3 üniversite var. Şehirde yurtta kalan ya da ev kiralayan ya da Eskişehirli olan yaklaşık 80 bin öğrenci var. Gerçi hem pandemi sonrasında deprem nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığından bu genç nüfus azaldı ama yine bir olağanüstü durum olmazsa Eylül itibariyle eğitim normale dönecek ve şehir yine gençleşecek. Yani diyeceğim, Eskişehir adı eski kendisi genç bir şehirdir. Gençşehir Eskişehir.

Ne zaman bir seçim olsa “gençler bizim geleceğimiz, gençlerle övünüyoruz, onlar çağı yakalamışlar…” filan duyarız değil mi? SORUYORUM. Sayın Yılmaz Büyükerşen, ömrünün büyük bölümünde üniversitede gençlere hizmet etmiş biri olarak neden yakın çevrenizde 30’lu yaşlarda bir kişi dahi yok. İlk göreve geldiğinizde gençleri yanınıza alarak -herkese rağmen- neden şimdi bu duruşu göstermiyorsunuz? Siz o gençler sayesinde ilk belediye başkanlığı döneminizde şehrin kıymetli projelerini ürettiniz. Şimdi ise belediye neredeyse emekliler cennetine döndü. Halbuki geleceğe ışık tutan yarının projeleri genç beyinlerin işidir. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Ama siz 80’li yaşlarda olduğunuzdan 60 yaşında olan size genç gelebilir. Bizim kastımız 30’lu yaşlar Başkanım.

Tepebaşı Belediyesi farklı mı? Bir emekliler cenneti de orası. Hakkı Kutlu, Ahmet Ataç’i seviyor ama siyaset bir sevgi kulübü değildir. Bu şehir 80'nine merdiven dayamış ya da üzerinde kişilerin yöneteceği bir şehir olmaktan çıkmıştır. Büyük bir sanayisi, 3 üniversitesi, iç turizm potansiyeli ile kabından taşmış büyüyen bir şehirdir. 

Neden böyle? Çünkü üç belediyenin yönetimini elinde bulunduran CHP İl Yönetimi zayıf, pasif ve orayı da ak saçlılar ele geçirmiş de ondan. Orası da emekliler kulübü. Seçim öncesi sokaklarda CHP adına bildiri dağıtanların fotoğrafını gördüm, yaş ortalaması en az 50. 

80’li yıllardaki CHP’li gençler şimdi 60’lı yaşlarda. Onlar olmasa parti yönetimi şehirde oluşturulamayacak nerdeyse. Siz yerinizi gençlere bıraksanız bak onlar neler yapacak ama daha bunu göremediniz. 

Bakın AK Parti bunu gördüğünden 3 dönem kuralını getirdi ve hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan uyguluyor. Ben eminim ki AK Parti belediye seçimlerine beklenenin aksine CHP’deki gibi 70’li yaşları olan adaylarla (pardon 80 üstü) değil genç isimlerle girecektir.

Gençlere güvenen, inanan, onlara fırsat veren bir yapı Eskişehir’de kazanır. 

*

Bir rüya gördüm. Rüyamda şehrimizdeki üniversitelerimizin üst yöneticilerinden birisi acayip işler çeviriyor. Sözde arkası güçlüymüş de filan. Hortumu bağlamış üniversitenin vanalarına fırsat buldukça çekiyor da çekiyor. Rektör de koltuğunu koruma derdinde susuyor da susuyor. 
Sonra irkilerek uyandım.
Aklımda beliren düşünceler… Dedikodusu başlamışsa dedim yakında belgeler saçılır. Bu hortumun ne olacağı hiç belli olmaz. Bu milletin kör kuruşunu yedirmezler. Haberiniz olsun. Rüya işte..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.