Medya Midas

Çağfen Koleji'nden yeni proje: GLOBETROT

EĞİTİM

Çağfen Koleji Yabancı Dil Öğretim Programı kapsamında gerçekleştirilecek GLOBETROT projesi başlıyor

Çağfen Koleji, öğrencileri için yabancı dil eğitiminde de örnek projelere imza atmaya devam ediyor. Yabancı Dil Öğretim Programı kapsamında gerçekleştirilecek GLOBETROT projesi ile Çağfen Koleji öğrencileri Romanya'daki "Barbu Stirbei" High School öğrencileri ile 5 haftalık online kültürel etkileşim çalışması yapacaklar. Böylece öğrenciler, hem yabancı dillerini etkileşimli olarak geliştirmiş, hem de farklı bir ülke ve kültürü tanımış olacaklar. 

İlk Hafta: Yabancı öğrencilerle tanışma
5 hafta sürecek projenin ilk haftasında öğrenciler karşılıklı tanışacak, sevdikleri ve sevmedikleri şeyleri tanımlayacak, hobilerini anlatacak, benlik farkındalığı ve öz saygı bilinci geliştirecekler. Öğrenciler, benliklerini oluşturan şeyler hakkında eleştirel düşünebilecek ve kendilerini ifade etmek için çeşitli kazanımlar elde edecekler. 


     
2. ve 3. Hafta: Romanya ve Türkiye kültürleri öğrenilecek
Projenin ikinci haftasında Romanyalı öğrenciler, ülkeleri ve kültürleri hakkında konuşacak, 5 öğrenci yapacakları sunumlarla ülkeleri hakkında Çağfen Koleji öğrencilerine bilgiler verecek. Projenin üçüncü haftasında da, Çağfen Koleji öğrencileri aynı şekilde ülkelerini tanıtacak, 5 öğrenci ülkelerinin kültürleri hakkında sunumlar yapacak. Öğretmenlerin gözetiminde yapılacak eğitimlerde öğrencilerin merak duygusu artacak ve birbirlerine, ülkeleri ve kültürleri hakkında sorular soracaklar. Öğrenciler ülkeleri hakkında sunumlar yaparak, kültürler arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları anlayacaklar. 


     
4. ve 5. Hafta: Romanya'ya Eskişehir’i tanıtacaklar
Projenin dördüncü ve beşinci haftaları da, "Şehrim hakkında konuşalım" başlığını taşıyor. Bu eğitim çalışmasıyla da öğrenciler, merak duyguları uyandıkça birbirlerinin şehri hakkında bir şeyler öğrenmek için daha hevesli olacaklar. Aynı zamanda, yeni şeyler öğrenme meraklarının da artması hedefleniyor. Öğrenciler, şehirlerinin tarihi, doğası, gezilecek yerleri, yapılabilecek etkinlikler hakkında konuşarak hem yabancı dillerini geliştirecek, hem de başka bir kültür ve ülke hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaklar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.