Medya Midas

Afyonkarahisar da ekmeğe zam yaptı... Ama Eskişehir'den çok daha ucuz

EKONOMİ

Eskişehir ile birlikte Afyonkarahisar'da da ekmeğe zam kararı alındı... Afyonkarahisar'da ekmek fiyatı yine de Eskişehir'den çok daha ucuz kaldı...

Eskişehir'de İç Anadolu Fırın İşletmeleri Sendikası, ekmek fiyatlarına zam kararı aldıklarını açıklamış, Eskişehir'de 230 gram ekmeğin salı gününden itibaren 2 liradan satılmasına başlanacağı açıklanmıştı. Afyonkarahisar'da da ekmek fiyatına zam geldi, ama Eskişehir'deki fiyatla arasındaki fark dikkat çekti... 

Afyonkarahisar'da 250 gram ekmek 1 lira 65 kuruş oldu

Afyonkarahisar’da 1 TL 40 kuruş olan ekmeğe 25 kuruşluk zam yapıldı. Yapılan zam ile Afyonkarahisar’da 250 gram ekmeğin 1 TL 65 kuruştan satılmasına başlandı.  Afyonkarahisar’da yaklaşık bir buçuk yıldır 1 TL 40 kuruştan satılan 250 gramlık ekmek, 25 kuruşluk zam yapılmasının ardından 1 TL 65 kuruştan satılmaya başlandı. Bazı fırıncı esnafının ise yapılan zammın ardından ekmeğin gramajını düşüp 1 TL 65 kuruşun altındaki fiyatlardan satmaya başladığı belirtildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar’ın bölgesinde en ucuz ekmek satılan yerlerden birisi olduğunu söyleyerek, zam gerekçesinin un ve diğer hammadde fiyatlarına gelen zam olduğunu belirtti. 

Eskişehir'de ise 230 gram ekmek 2 liradan satılacak 

Eskişehir'de İç Anadolu Fırın İşletmeleri  Sendikası Başkanı Musa Kazım MülazımoğluEskişehir ekmek fiyatlarına zam kararı aldıklarını açıklayarak, 200 gram 1 lira 50 kuruş olan ekmeğin fiyatını, 230 gram 2 lira olacak şekilde ayarladıklarını ve yeni tarifenin salı gününden itibaren uygulanmaya başlanacağını söylemişti. 

Yorumlar (1)

Levent 3 Yıl Önce

Pandemiyi bahane edip küçük esnaf dediğimiz fırınlar zam yapıyor, zaten ramazan ayında normal ekmek yok diye devamlı pide çıkarttılar,çorbacı zam yapıyor,sucu zam yapıyor, ulaşım zammı,ucuz olsun çok kazanayım yok,fırsatçılığı daniskası, küçük falan deyip esnafa acımayacan,onlar millete hiç acımıyor.Pazarlıkta yapsan indirim falan yapmıyorlar,bir iş yaptırıyorsun,arkasından koşuyorsun.Bizim Eskişehir de mi? böyle yoksa her yer aynı mı?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.