Medya Midas

Japonya'da gezilecek yerler neresi?

GEZELİM

Japonya'da gezilecek yerler neresi? İşte detaylar...

Büyüleyici sokaklar, nazik insanlar, tarih ve muhteşem bir mutfak. Dünyanın en eski ve en orijinal kültürlerinden birinin evine, Japonya’ya hoş geldiniz. Gelin bu popüler tatil destinasyonunu biraz daha yakından tanıyalım.


Japonya Doğu Asya’da yer alan bir ülkedir. Yaklaşık olarak 130 milyon nüfusu bulunmaktadır. Japonya’nın başkenti ise Tokyo’dur. Tokyo Dünya’nın en güzel şehirlerinden birisidir. İçerisinde pek çok sanat galerisinin olduğu Tokyo şehrinde muhteşem bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Japonya’da birçok ünlü mekan vardır. Bu ünlü mekanlar genellikle daha çok turistlerin bulunduğu mekanlar olarak bilinir. Japonya pek çok savaş görmüş bir ülkedir. Günümüzde de bu savaşın izlerine rastlamak mümkündür. Özellikle tarihi yerlerde bu savaşların kalıntıları bulunuyor.Japonya’ya gelerek tarihe tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca tatil için de çok güzel bir ülkedir.

Tatil olarak Japonya ülkesini tercih edebilirsiniz. Ülkede konaklama imkanları da had safhadadır. Özellikle Japonya’ya özel olan kapsül otellerde konaklayabilirsiniz. Eşsiz bir konaklama deneyimini bu ülkede yaşamanız mümkündür. Japonya’da pek çok müze de yer almaktadır.

Eğer bir sanat tutkunu iseniz gönül rahatlığı ile Japonya’yı tercih edebilirsiniz. Böylelikle Japonya’da bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilir muhteşem bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Japonya Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olarak biliniyor.


Meiji Tapınağı 
Japonya’nın başkentinde bulunan Meiji tapınağı daha önce görmediğiniz eşsiz bir tapınak olarak ön plana çıkmaktadır. Meji tapınağı Japon imparator ve imparatoriçe tarafından ilahlaştırılmış ruhlara adanmış olarak yapılan bir tapınaktır. Meji tapınağı bilindik bir Şintoizm dinine ait tapınaktır. Meji tapınağı 1915 yılında inşa edilmiş ve yapımı toplam 5 yıl sürmüştür. İçerisinde Japon kültürüne bolca rastlayabileceğiniz bu yerde güzel bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.


 Fuji Dağı 
Japonya’da bulunan en yüksek ve en ünlü dağ Fuji dağıdır. Fuji dağı Japonya’nın sembolü haline gelmiş bir dağdır. Ayrıca günümüzde de aktif bir volkanik dağdır. Dağın en tepesinde hiçbir zaman erimeyen karlar yer almaktadır. Buda dağın ilginçliğini ön plana çıkarmaktadır. Muhteşem bir doğal yer olan Fuji dağını ziyaret ederek benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Fuji dağı turistlerin en çok uğradığı yerlerden birisi olarak biliniyor.


Kinkakuji 
Budist inancının motiflerini taşıyan Kinkakuji mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor. Ayrıca Kinkakuji UNESCO Dünya mirasları listesinde de yer alan bir yapıdır. Bu meşhur tapınak 1397 yılında inşa edilmiş olan oldukça eski ve Dünya’nın en ünlü tapınağı olarak biliniyor. Kinkakuji tapınağı 1994 yılında ise UNESCO tarafından Dünya mirasları listesine eklenmiş bir tapınaktır.
Senso-Ji 
Senso ji Tokyo’da yer alan bir Budist tapınağıdır. Tokyo’nun en önemli tapınaklarından birisi olarak biliniyor. Senso-ji tapınağı pek çok savaş atlatmış olan bir tapınaktır. Öyle ki bu savaşın izlerini bile günümüzde taşımaktadır. Senso-ji tapınağı Japonya’nın en çok gezilen mekanlarından birisidir.


Tokyo Kulesi 
Tarihi yerleri gezmeyi sevenler için Tokyo kulesi biçilmiş kaftandır. Tokyo kulesi Tokyo’nun sembolü haline gelmiş bir kuledir. Japonya’nın başkentinde bulunan bu kule yaklaşık olarak 333 metre uzunluğuna sahiptir. Ünlü Japon mimarları tarafından inşa edilmiştir. Yapımı için Eyfel kulesinden esinlenilmiştir. 1958 yılında yapılan kule günümüzde en çok ziyaret edilen yapılardandır.


Tokyo İmparatorluk Sarayı 
Japonya’nın başkenti olan Tokyo’da yer alan saray, 1888 yılında yapılmış olan oldukça eski bir imparatorluk sarayıdır. Japon imparatorları tarafından inşa ettirilmiştir. Sarayın çevresi ve bahçesi turistlere açık olan bir mekandır. Japonya’ya ilk gelen tatilcilerin ilk uğradığı yerlerden birisi olarak Tokyo imparatorluk sarayı biliniyor.


Himeji Kalesi 
Himeji kalesi 1346 yılında inşa ettirilen devasa büyüklüğe sahip bir kaledir. Himeji kalesinin büyüklüğü yaklaşık olarak 46 metredir. Japon kale mimarisi olarak en ünlü eserlerden olarak kabul edilen Himeji kalesi gezip görülmeye değer olan yerlerden biridir. Himeji kalesi aynı zamanda UNESCO Dünya mirasları listesinde de yer alan bir kaledir.


Hiroşima Anıtı 
Hiroşima anıtı adını Japonya’nın Hiroşima şehrinden almıştır. 2. Dünya savaşında Amerika’nın Japonya’ya atmış olduğu atom bombası neticesinde hayatını kaybeden insanların anısınaa Hiroşima anıtı inşa ettirilmiştir. Özellikle insanların bu bölgeye gelerek hayatını kaybedenleri andığı bir bölge olarak biliniyor. Eğer Japonya’ya yolunuz düşerse mutlaka bu yere uğramanızı öneriyoruz.

Nijo Kalesi 
Japonya’da bulunan bir diğer tarihi kale ise Nijo kalesidir. Nijo kalesi 1626 yılında inşa edilmiş olan bir kaledir. Yaklaşık 8 bin metre kare büyüklüğü vardır. Japonya’nın en ünlü yerleri arasında Nijo kalesi gösterilmektedir. Nijo kalesi UNESCO Dünya mirasları listesinde yer alan bir kaledir.


Tokyo Ulusal Müzesi 
Ailecek gelip görebileceğiniz müzeler arasında yer alıyor. Tokyo ulusal müzesi adındanda anlaşılacağı üzere Tokyo'da yer alan bir müzedir.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.