Medya Midas

Eskişehir'de hava nasıl olacak? 28 Mart 2023 ilçelere göre son hava durumu tahminleri

HAVA DURUMU

Eskişehir'de hava durumu nasıl olacak? 28 Mart 2023 ilçelere göre son hava durumu tahminleri...

Eskişehir'de hava durumu nasıl olacak? 28 Mart 2023 ilçelere göre son hava durumu tahminleri...

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, 28 Mart 2023 Salı günü havanın çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi. 

Hava sıcaklığının 6 - 10 derece artması bekleniyor. 

Rüzgarın güney ve güneybatıdan akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ili genelinde güney ve doğu kesimlerinde rüzgarın kısa süreli kuvvetli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildi.

Eskişehir'de kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden, meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgârın, bölge genelinde güney (kıble) ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgâr (40-60 km/saat) ve fırtına (60-75 km/saat), öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ili genelinde doğu kesimlerinde kısa süreli kuvvetli fırtına (75-80 km/saat) şeklinde esmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.

İşte Eskişehir'de ilçelere göre son hava durumu ve sıcaklık tahminleri...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.