Medya Midas

Kar geliyor

HAYAT

Meteoroloji uyardı... Türkiye'nin büyük bölümü ile birlikte Eskişehir ve çevresi ile Güney Marmara'da da karla karışık yağmur bekleniyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Türkiye Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girecek. Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların, İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Eskişehir ve çevresi ile güney Marmara'da karla karışık yağmur bekleniyor

Yağışların çarşamba gününden itibaren ülke geneline yayılması beklenirken iç kesimlerde Eskişehir, Bilecik, Bursa ve Güney Marmara'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. 
Hava sıcaklıkları pazartesi ve salı günleri ise genelinde artarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı, ancak hafta ortasında (Çarşamba) batıdan başlayarak hızla düşerek mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don uyarısı da var 

Pazartesi ve salı gününü yağışsız geçirecek olan Eskişehir'i çarşamba gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar bekliyor olacak. Yetkililer havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte don olma ihtimalina karşı uyarılarda bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.