Medya Midas

Bakan Soylu Afyonkarahisar'dan seslendi

SİYASET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi.. Bakan Soylu gündeme dair açıklamalarda bulundu...

Bakan Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a geldi. Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Soylu, kaymakam ve belediye başkanları ile bir araya geleceği toplantı öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Bakan Soylu, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfi müjdesine değindi. Konuşmasında keşfin önemine vurgu yapan Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın bir cümlesi var ve o cümle bizim müşürümüzdür, ölçümüzdür ‘Durmak yok yola devam.’ Etrafımızdaki coğrafyayı görüyorsunuz, dünyayı görüyorsunuz Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler, ayakta kalmasını istemeyenler, haksızlığa karşı çıkmasını ve söz söylemesini istemeyenler, geçmişten bugüne yapmak istedikleri oyunları yapmak ve Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koymak istiyorlar. Bunlara fırsat vermemek için güçlü olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız, bir olmalıyız, kardeş olmalıyız. Bunlara fırsat vermemek için savunma sanayimizi yüzde 20’lerden, yüzde 70-80’lere getirdik. Hedef, bütün dünyaya parmak ısırtacak bir savunma sanayiyi oluşturana kadar durmak yok yola devam. Dün bulunan rezervle toplam 540 metreküp rezerve çıktı Karadeniz’deki doğalgaz buluşumuz. Bir ne kadar bulursak onlar o kadar çatlayacak, vatsın çatlasınlar, patlasınlar. Enerjide, tarımda, savunma sanayinde, insan kaynağı ile kendine yeten ve etrafındaki coğrafyaya yeten bir Türkiye, bu yüzden size (millete) minnettarız” dedi.

“Sizin 50 gramlık oy pusulanız olmasaydı...”
Açıklamasında, millet iradesi ve demokrasiye olan inanca dikkat çeken Bakan Soylu şunları söyledi: “Siz olmasaydınız Suriye’de insanlar katledilecekti, Doğa Akdeniz’de Libya için dünyada bir tek ses çıkmayacaktı. Siz olmasaydınız etrafımızdaki coğrafyada bulunan ve gönlümüzde hançer gibi saplanan Karabağ meselesi çözülmeyecekti. Siz olmasaydınız, sizin 50 gramlık oy pusulanız olmasaydı sizin demokrasi iradeniz olmasaydı, sizin birlik ve beraberlik iradeniz olmasaydı ve 21. yüz yılda bugün şu adımları atmamış olsaydık, bilmenizi isterim ki, Türkiye’nin başına 60, 71 ve 80 darbelerini nasıl getirmişlerse 17-25 Aralıklarda muvaffak olacaklardı, 15 Temmuzda muvaffak olacaklardı ve bugün biz eli böğründe yaslı yaslı duracaktık. Sadece gazete manşetlerine direnen bir Türkiye değil, aynı zamanda Allah’a şükürler olsun 15 Temmuzda tanklara direnen, uçak bombalarına direnen bir milletin evlatlarıyız.”

Türkiye’nin terörle mücadeleye karşı verdiği etkin mücadeleden ve başarısından da bahseden Bakan Soylu, “Doğu ve Güneydoğu’da terör üzerinden istikrarımızı bozmaya çalışanlara, bir taraftan büyük şehirlerimizde ticareti, ekonomiyi, huzuru, güveni, birliği, beraberliği terörün üzerinden etkilemeye çalışanlara Türkiye hakikaten çok uzun yıllardır büyük bir mücadele ile karşı koymaktadır. Bu da sizin (milletimizin) sayesinde oldu. Sizin iradenizle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bugün Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu güçlü irade ile Türkiye’nin şehirlerinde huzur var, güven var. Terör örgütü kaçacak delik arıyor. Hiç merak etmeyin bugün ülkemizin her tarafında nasıl huzur varsa aynı şekilde ülkemizin Doğu ve Güneydoğusu’nda da huzur var” diye konuştu.

“Topu bir araya gelsin onları bitireceğiz”
Terörle mücadele ABD ve diğer ülkelerin sağladığı ekonomik desteğe değinerek tepki gösteren Bakan Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Hani o PKK terör örgütünün millete gelip haraç aldığı, millete çökmeye çalıştığı günler? Tarihte kaldı, geride kaldı. Şimdi çocuklar orda okuyorlar, kimisi hayvancılık yapıyor, sanayi siteleri çalışıyor, kimisi tekstilde, kimisi madende çalışıyor. Bunların hepsi istikrarsız bir şekilde Türkiye’nin oluşabilmesi için, Türkiye’nin etkisiz hale getirilmesi için çalışan, milleti bir birinden ayırmaya çalışan, moral bozmaya çalışan, 'Acaba Türkiye’nin gücünü nasıl azaltırız' diye bir gayret gösterenlerin hikayesiydi. ABD, bütçesinden 850 milyon dolar PYD’ye yardım yapma kararı alıyor. Oyunun ne kadar büyük olduğunu anlıyoruz değil mi? Oradan onlara yardım ediyorlar. Gıda, silah, mühimmat, teçhizat, eğitim yardımı, hepsini orada o ülkeler gerçekleştiriyorlar. Topu bir araya gelsin şu milleti tanımıyorlar. Topu bir araya gelsin onları bitireceğiz, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine güçlü bir şekilde gideceğiz inşallah.”

"Bugün ayakta kalmamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parlamenter sistem isteyen muhalefet partilerini eleştirerek, “İki de bir gelip diyorlar ki parlamenter sisteme geri dönemlim. Bir fiskeyle yıkılabilen hükümetlere geri dönelim istiyorlar. Geçti o günler. Bugün ayakta kalmamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir” dedi.

Türkiye’nin bugün ayakta kalmasının en büyük etkisinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “İki de bir gelip diyorlar ki; parlamenter sisteme geri dönemlim. Bir fiskeyle yıkılabilen hükümetlere geri dönelim istiyorlar. Geçti o günler. Bugün ayakta kalmamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Parlamenter hükümet sisteminde hocamla (eski Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu) yan yana Bakanlık yaptık. Burada da şimdi bakanlık yapıyoruz. Şimdi nasıl biliyor musunuz? Hızlı tren gibi. Dertleri şu, acaba Türkiye’yi tökezletebilir miyiz. Tökezletemeyeceksiniz, güçlü olacağız, zengin olacağız, büyük olacağız. Etrafımızdaki coğrafyaya huzur ve istikrar getireceğiz. Dünyaya medeniyetimizi nakşedeceğiz. Yapacak çok işimiz var. Milletimizin yapacağı çok iş var. Ülkemizin yapacağı çok iş var. Cumhur ittifakının yapacağı çok iş var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı çok iş var. Çok iş var, çok iş var” diye konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından, kaymakam ve belediye başkanları ile bir araya geldiği değerlendirme toplantısına geçti. Toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Toplantı öncesi Bakan Soylu’ya gençler tarafından Zülfikar kılıç hediye edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.