Medya Midas

Hasan Burgaz: Büyükşehir Belediyesi Hal Camii'ni yıkmaktan acilen vazgeçmeli

SİYASET

AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz çağrıda bulundu: "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hal Camii'ni yıkma kararından acilen vazgeçmeli"

Eskişehir'de yapılan imar planı değişikliği sonrasında yıkılacağı gündeme gelen Hal Camii ile ilgili bir paylaşım da AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz'dan geldi. 

Hasan Burgaz yaptığı paylaşımda, "Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskibağlar bölgesinde “Sosyal ve Kültürel Tesis” için kamulaştırılan alana kaçak katlı otel inşa ediliyor ve imar planında değişiklik yapılarak kılıf dikiliyor! Ancak..! Aynı imar planında yapılan değişiklik ile Hal Camii’nin bulunduğu alan ise ticaret-turizm alanına çevirilerek Camii’nin yıkılması ve taşınması talep ediliyor!" ifadelerine yer verdi. 

Müftülük camiinin yıkılarak taşınması kararına itiraz etti 

Hasan Burgaz, ayrıca "Müftülüğün “Camii’nin yıkılarak taşınması” kararına itiraz etmesi üzerine cevapları ise o kadar ilginç ki! Aynen şu ifade kullanılıyor: “Cemaatin dini vecibelerini yerine getirebileceği büyüklükte olmaması” dedi. 

"Toplum içerisinde infiale yol açacak bu karardan acilen vazgeçin"

Hasan Burgaz, "Dokunmadığınız bi ibadethaneler kalmıştı! Toplum içerisinde infiale yol açacak bu karardan acilen vazgeçin..!" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.