Bayraktar'dan milli insansız savaş uçağı açıklaması

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan açıklamalar... "F-35'leri vermiyor olmaları bugün bizim için dezavantaj gibi gözükse de..."

BİLİM 22.04.2021, 12:14
Bayraktar'dan milli insansız savaş uçağı açıklaması

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Telegram sayfasından bir video yayınlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

İlk uçuş 2023'te 

Bayraktar, Milli İnsansız Savaş Uçağı projesine hız verdiklerini ve 2023'te ilk uçuşun gerçekleşebileceğini söyledi. Telegram sayfasından bir video yayınlayan Bayraktar, kendilerinin bu alanda çalıştığını ve ilk uçaklarının prototipini 2023'te uçurmayı umduklarını söyledi.

"F-35'leri vermiyor olmaları bugün bizim için dezavantaj gibi gözükse de..."

İşte Bayraktar'ın açıklamaları: "F-35'leri vermiyor olmaları bugün bizim için dezavantaj gibi gözükse de yarın milli savunma sanayiimiz için en hayırlı işlerden biri olabilir. Zira yurt dışından tedarik edeceğimiz yazılımına tümüyle vakıf olamadığımız dijital bilgisayarların yönettiği, pilotun bastığı tetiğin ne yapıp yapmayacağına karar veren yabancı görev bilgisayarı ve yazılımı olan böylesine bir sistem, bizi bağımsız kullanım açısından ciddi kısıtlamalara maruz bırakabilir. Bunun yanında tedarik, işletme , bakım maliyetleri düşünüldüğünde yıllara sari on milyarlarca dolarlık bir projeden bahsediyoruz. Evet, bugün itibariyle o kapasiteye sahip bir uçak geliştirmemiz belki 15-20 yıl sürecektir. Geliştirilecek milli platformun tedarik, işletme, bakım ve idame maliyetleri her halükarda F-35'ten daha az olacaktır."
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@