Bayraktar TB3, Eskişehir'de üretilen yerli motoruyla göklerde!

Selçuk Bayraktar paylaştı! Bayraktar TB3, Eskişehir'de Türk mühendisleri tarafından üretilen yerli motoruyla bir test uçuşunu daha başarıyla gerçekleştirdi.

BİLİM 02.12.2023, 13:35 02.12.2023, 13:47
Bayraktar TB3, Eskişehir'de üretilen yerli motoruyla göklerde!

Dünya havacılık tarihine damga vurması beklenen ve test uçuşları devam eden Bayraktar TB3'ün 10. test uçuşu da başarıyla gerçekleştirildi. 

Eskişehir'de üretilen yerli TEI-PD170 motoru ile o testi de geçti!

Eskişehir'de TEI'de Türk mühendisleri tarafından üretilen TEI-PD170 motoru ile yeniden göklere çıkan Bayraktar TB3'ün toplam uçuş süresi 50 saate de yaklaşmış oldu. 

Selçuk Bayraktar sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB3'ün 10. test uçuşunu ve "Orta İrtifa Testi"ni de başarıyla tamamladığıı duyurdu. 

TEI'den coşkulu paylaşım

TEI'den yapılan paylaşımda da, "TEI-PD170 motorumuz, Bayraktar TB3 ile 50 saatlik toplam uçuş süresine yaklaştı!" denildi. 

Bayraktar TB3 SİHA neden bu kadar önemli? Dünya havacılık tarihinde bir ilk olacak 

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetlerin bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olarak tarihe geçmesi bekleniyor. 

Bayraktar TB3'ün son test uçuşunun görüntülerini aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (1)
Murat 8 ay önce
40 bin feet'e ne zaman çıkacak peki
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@