Eskişehir'de Metaverse buluşması... Alphan Manas: Türkiye dünyadan daha ileride olacak

TÜGİAD Eskişehir ve Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile "Gelecek Trendleri ve Metaverse" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Fütürist ve Derin Teknolojiler Uzmanı Alphan Manas, "Metaverse artık kaçınılmaz ve Türkiye bu alanda dünyadan daha ileride olacak" dedi.

BİLİM 26.03.2022, 16:36 26.03.2022, 18:14
Eskişehir'de Metaverse buluşması... Alphan Manas: Türkiye dünyadan daha ileride olacak

Eskişehir'de, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir ve Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle Merlot Otel'de düzenlenen "Gelecek Trendleri ve Metaverse" etkinliği yoğun ilgi gördü. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ünlü Fütürist ve Derin Teknolojiler Uzmanı Alphan Manas, “Türkiye dünyadan daha ileride olacak. Çünkü Türkiye’de metaverse konusunda çalışma yapan firmalar, dünya çapındalar” dedi.

Etkinliğe TÜGİAD Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, iş insanları, siyasetçiler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katılırken, etkinlik TÜGİAD Eskişehir ve Tepebaşı Belediyesi instagram hesaplarından da canlı yayınlandı. 
Gelecekteki teknolojik gelişmelerin konuşulduğu etkinlik yoğun ilgi gördü. 

Serkan Can Zengin: Toplumun ve iş dünyasının hızlıca bilgilenmesini sağlamalıyız

Metaverse ve gelecek teknolojileriyle ilgili gerekli bilgi altyapısının oluşturulması ve topluma katkı sağlanması gerektiğini kaydeden TÜGİAD Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin, “Şu anda bu konu Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde. Özellikle bir hafta içerisinde hem devlet hem Milli Eğitim hem de birçok taraftan metaverse ile ilgili açıklamalar yapılıyor. İş dünyasının da yapması gereken şey, bu kavramla ilgili yeterli bilgiye sahip olmamızı sağlamak. Çünkü kavramla ilgili bilgi sahibi değiliz. Sadece internette yazan şeyleri araştırarak öğrenmeye çalışıyoruz. Bu süreçte bizlerin en önemli katkı sağlayabileceğimiz şey topluma bu tür kavramların hızlıca bilinmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.


Alphan Manas: Dünyadaki mevcut kömür santrallerinin çoğu jeotermale dönebilecek

Fütürist ve Derin Teknolojiler Uzmanı Alphan Manas da konuşmasında, metaverse ve gelecek teknolojileri hakkında İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Yakın gelecekte enerji ve üretim alanında çığır açan değişiklikler olabileceğini belirten Manas şunları söyledi:
“Gelecek trendleri dediğimiz zaman biraz da geçmişe dönmek gerekiyor. Çünkü geleceği tahmin edebilmek için mutlaka geçmişten referans almamız gerekiyor. Geleceği tahmin ederken yaptığımız en büyük hata ise aslında elimizdeki kaynaklarla geleceği tahmin ediyor olmamız. Gelecek ne yazık ki elimizdeki kaynaklarla değil, daha önce keşfetmediğimiz işlem şekilleriyle olacak. Mesela bir işin yapılış şekli değişiyor. Bir teknolojiyle ilgili çok önemli bir zıplama oluyor. Jeotermal kaynakları tespit etmede, kuyu kazmanız gerekiyor. Yeni bir teknoloji kuruldu. Lazer ve yüksek ısı ile dünyanın en kalın kuartz kayalarını delebiliyor. Belki de önümüzdeki dönemde, dünyadaki mevcut kömür santrallerinin çoğu jeotermale dönebilecek.”



"Türkiye metaverse alanında dünyadan daha ileride olacak”

Metaverse oluşumunun kaçınılmaz olduğunu ve Türkiye’nin bu alanda öncü bir rol üstleneceğini aktaran Alphan Manas, “Şu andaki bilgisayar alt yapısının en az bin kat daha güçlenmesi gerekiyor. Elektrik harcamalarının yükselmesi, yeni ekran teknolojilerini çıkması gerekiyor ve iletişim hızlarının artması gerekiyor. Dolayısıyla önümüzde zaman var. Metaverse artık kaçınılmaz. Bu başarılı bir başlangıç olacak ama teknoloji arkadan gelecek. Türkiye dünyadan daha ileride olacak. Çünkü Türkiye’de metaverse konusunda çalışma yapan firmalar, dünya çapındalar. Çoğunun Amerika’da da ofisleri var ve yabancı yatırım alıyorlar. İlk kez Türkiye olarak biz başlangıç çizgisinde herkesle beraberiz, hatta bazı konularda da öndeyiz” diye konuştu. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@