Eskişehirli bilim insanı ünlü tıp dergisine kapak oldu

Tıp dünyasının saygın bilimsel yayını “World Journal of Gastroenterology” dergisi, dünyanın önde gelen bilim insanlarından Eskişehirli ünlü Gastroentrolog Prof. Dr. Atilla Ertan’a bahar sayısının kapağında yer verdi.

BİLİM 24.03.2023, 14:09 24.03.2023, 14:15
Eskişehirli bilim insanı ünlü tıp dergisine kapak oldu

Tıp dünyasının saygın bilimsel yayını “World Journal of Gastroenterology” dergisi, dünyanın önde gelen bilim insanlarından Eskişehirli ünlü Gastroentrolog Prof. Dr. Atilla Ertan’a bahar sayısının kapağında yer verdi.

1980 yılında ABD’ye giden ve bilimsel çalışmalarına devam ederek dünyanın en iyi 10 gastroenteroloğundan biri olan Prof. Dr. Atilla Ertan, tıp dünyasının takdirini görmeye devam ediyor.

Eskişehirli, Atatürk Lisesi mezunlarından ve 1963 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Prof. Dr. Atilla Ertan, halen Teksas Üniversitesi Mc Govern Tıp Fakültesi Profesörü ve “Ertan Digestive Disease Center of Excellence” Kurucu Direktörü olarak görevine devam ediyor.

Prof. Dr. Ertan Memorial Hermann Teksas Tıp Merkezi'ndeki Ertan Sindirim Hastalıkları Merkezi'nde her yıl Amerika Birleşik Devletleri'nden ve dünyanın dört bir yanından binlerce hasta görüyor. Merkez, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kolon, karaciğer ve pankreas bozuklukları olan hastalara multidisipliner ve entegre değer temelli bakım sağlamak için çok çeşitli uzmanları bir araya getiriyor.

ABD ve Türkiye’de binlerce öğrenci eğiten ve yetkin gastroenterolog yetişmesini sağlayan Eskişehirli ünlü bilim insanı Prof. Dr. Ertan’a tıp dünyasının ünlü, “World Journal of Gastroenterology” dergisinin bahar sayısı kapağında yer verildi.

Beyaz önlük ve kırmızı beyaz kravatlı bir fotoğrafıyla dergi kapağında yer verilen Prof. Dr. Ertan için, “Gastroenteroloji alanında uluslararası ve ulusal düzeyde tanınmış bir klinisyen, doktor-bilim adamı, eğitimci, üretken araştırmacı ve becerikli yönetici” ifadeleri kullanıldı.

McGovern Tip Okulu Dergisi’nden John Evans’ın tıp dünyasının kalbi olan “World Journal of Gastroenterology” dergisinin kapağında kendisine yer vermesini sorması üzerine değerlendirme yapan Eskişehir’in ve Türkiye’nin gururu olan Prof. Dr. Atilla Ertan, “Küçük yaşlarda küçük kız kardeşimin bir kalp sorunu vardı ve hastanede kalmak zorundaydı. Onu görmeye gittiğimde doktorlardan çok etkilenirdim. Doktorluğu seçtim ve bu yolda ilerledim. Geriye dönüp baktığımda verdiğim karardan çok memnunum. Hayatım boyunca engellerin üstesinden gelmek hep hoşuma gitti ve bu alanın beni zorlama aşamaları hiç bir zaman bitmedi. Şu bir gerçek. Her gün yapmak istediğim her şeyi gerçekleştirmek için sadece 24 saatim var. " dedi.

Hakemli dergilerde 190'ın üzerinde makalesi ve 10 kitap bölümü ile mükemmel bir araştırmacı olan, Türkiye ve ABD’de sayısı ödül alan Ertan, "UTHealth Houston'daki McGovern Tip Okulu”nda gastroenteroloji, hepatoloji ve beslenme profesörü olarak görev yaparak dünyanın her yerinden öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor.

Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD) Prof. Dr. Ertan’a, Türk Gastroenterolojisine yaptığı katkılardan dolayı Yaşam Boyu Başarı Ödülü vermişti.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@