iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3 yayınlandı

Apple, iOS 15.2 ve iPadOS 15.2’nin Beta 3 güncellemesini yayınladı.... Yeni gelen özellikler ve yenilikler neler?

BİLİM 17.11.2021, 22:42 17.11.2021, 23:14
iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3 yayınlandı

Güncelleme konusunda kullanıcılarını fazla bekletmeyen Apple, bugün itibariyle iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3 güncellemesini yayınladı. Apple, iPhone 13 sersinin piyasaya çıkasıyla birlikte iOS 15 sürümündeki güncellemeleri de hızlandırdı.

iOS 15.2 yenilikler... iPadOS 15.2 özellikleri...

Teknoloji devi Apple, işletim sistemleri için yayınladığı beta güncellemelerini, Public ve Developer olmak üzere iki şekilde yayınlıyor. Public olarak yayınlanan güncellemeler herkes tarafından indirilebilirken, Developer olarak yayınlanan güncellemeler, sadece Apple Geliştirici Hesabı bulunan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Şirketin yayınladığı son güncelleme de Developer güncellemesi oldu. Bu nedenle iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3 güncellemelerini şimdilik sadece geliştirici hesabı bulunan Apple, kullanıcıları indirebilecek. Ancak şirket, yeni güncellemenin Public versiyonunu da kısa bir sonra yayınlayacak.


iOS 15.2 güncellemesi ve iPadOS 15.2 Beta 3 güncellemesi geliştiriciler için indirmeye açıldı
Apple’ın işletim sistemleri için yayınladığı beta güncellemeleri, ‘Public‘ ve ‘Developer‘ olmak üzere ikiye ayrılıyor. Public olarak yayınlanan güncellemeler herkes tarafından indirilebilirken, Developer güncellemeleri sadece Apple Geliştirici Hesabı bulunan kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Bu güncelleme de Developer niteliğini taşıdığı için sadece Apple Developer Center aracılığıyla indirebilirsiniz.

Güncellemeler ile neler eklendi?
Beta 3 güncellemesi ile yalnızca hata düzeltmeleri yapıldı. iOS 15.2 ise önceki sürüme ek olarak App Privacy Report özelliğini getiriyor. Bu özellik sayesinde cihazınızda yüklü olan her uygulamanın, verdiğiniz izinleri ne kadar kullandığını görebiliyorsunuz. Örneğin kameranıza ne zaman ve ne sıklıkla erişildiğini bu özellik sayesinde takip edebileceksiniz. Güncelleme ile eklenen diğer özellikler ise şöyle;

  • Bul servisine “Beni izleyebilecek öğeler” sekmesi eklendi
  • iPhone 13 Pro’da makro moda hızlı geçiş için kısayol eklendi
  • Güç tuşuna birkaç saniye basılı tutulunca seçilen kişinin aranabilmesi kısayolu eklendi
  • E-posta uygulamasına “e-postamı gizle” butonu eklendi

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@