Metaverse evreninde ilk düğün! Tarihe geçtiler

Metaverse evreninde ilk düğün gerçekleşti! Tarihe geçtiler...

BİLİM 10.12.2021, 17:11 10.12.2021, 17:20
Metaverse evreninde ilk düğün! Tarihe geçtiler

Mark Zuckerberg‘in başını çektiği Metaverse ile ilgili tartışmalar sürerken, Metaverse evreninde ilk düğün dünyanın ve sosyal medyanın gündeminde... 

Traci and Dave Gagnon çifti, dünyanın ilk Metaverse evreninde yapılan düğünüyle dikkatleri çekti. Geçtiğimiz aylarda çevrim içi platformda düğünlerini yapan Traci ve Dave Gagnon çifti, dünyanın Metaverse evreninde evlenen ilk ikilisi olarak kayıtlara geçti.

Geçtiğimiz son 2 yılda Zoom üzerinden yapılan düğünler, çevrim içi davalar ve benzeri birçok etkinlik gündeme gelirken, Metaverse evreninde ilk düğün de gerçekleşti. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Traci ve Dave Gagnon çifti, düğün törenleri için tasarladıkları her detayı sanal dünyada da oluşturdu. 

60 yaşındaki Dave ve 52 yaşındaki Traci, sanal işyerleri tasarlayan eXP Realty isimli bir şirkette çalışıyorlardı. Bulut üzerinde tanışan ve Virbela isimli bir grup şirketin sahibi olduğu platform üzerinden yıllarca farklı etkinlikler düzenleyen ve ilişkilerini geliştiren Traci ve Dave, en sonunda birbirlerine aşık oldular ve evlenmeye karar verdiler.

2021’in ikinci çeyreğinden itibaren düğünlerini planlayan ve pandemi şartlarından ötürü düğünü ertelemek zorunda kalacak olan çift başka bir çözüm üzerinde anlaştı. Traci ve Dave, yıllardır çalışanlar için sanal topantı odaları oluşturdukları Virbela platformunu bir düğün seremonisine ev sahipliği yapacak hale getirdiler.

Çift, daha önce düğünleri için planladıkları kıyafetleri, sanal platformdaki avatarlarına giydirdiler ve toplantıya davet etmeyi planladıkları herkes de aynı şeyi kendi avatları için yaptı. Traci’nin avatarı, yakın arkadaşının avatarı tarafından koridorda yürüdü. Eşi Dave’in avatarı ise arkadaşının avatarının sahneye çıkarak kendisine kadeh kaldırmasını izledi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@