Prof.Dr. Aziz Sancar: Geleceğimiz için umudum çok büyük

TEKNOFEST'e katılan Nobel ödüllü Prof.Dr. Aziz Sancar büyük ilgi gördü... Aziz Sancar, "Burada gördüklerim beni gururlandırdı, cesaret verdi. Geleceğimiz için umudum çok büyük" dedi. 

BİLİM 24.09.2021, 22:12
Prof.Dr. Aziz Sancar: Geleceğimiz için umudum çok büyük

İstanbul'da binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen TEKNOFEST'e katılan Nobel ödüllü bilim insanımız Prof.Dr. Aziz Sancar büyük ilgi gördü. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile etkinlik alanını gezen Sancar, gençlerle fotoğraf çektirdi, projeleri inceledi.  

"Burada gördüğüm beni gururlandırdı, cesaret verdi"

Aziz Sancar, yaptığı konuşmada, "Buraya Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldim. Burada gördüğüm gerçekten beni gururlandırdı, bana cesaret verdi. Geleceğimiz için umudum çok büyük. Bunu gerçekleştiren herkese, gençlerimize çok teşekkür ederim" dedi. 

Sancar, ayrıca "Gelecek Nobel'ler buradan çıkabilir. Tekrar söylüyorum, Nobel için araştırma ve teknoloji yapmayın. İnsanlığa ve ülkemize yararlı bir şeyler yapmak için çalışın. Bilim yapın, teknoloji yapın. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bana çok değer veriyor, bütün etkinliklere davet ediyor. Hatta Birleşmiş Milletler'e de davet etmişti. 'Cumhurbaşkanım benim sizin gibi uçağım yok, her yere gidemem ama TEKNOFEST'e mutlaka geleceğim. Sizinle ödülleri vermeye katılacağım. Benim için büyük bir memnuniyet ve şükran vesilesi.' dedim" diye konuştu. 

Sancar, gençlere de tavsiyelerde bulunarak, "Çok çalışın. İşler iyi gitmediğinde inatçı olun. Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi 'Ya ben onu alırım ya o beni alır' o düşünceyle iş yapın. Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz" dedi. 

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elini öptü, Sancar ve Bayraktar sahnede sarıldılar ve katılımcıları birlikte selamladı. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@