banner163

Uçan arabalar gerçek oluyor!

2025 Osaka Kansai Expo'ya uçan arabalar damga vuracak...

BİLİM 15.09.2021, 20:34 15.09.2021, 20:57
Uçan arabalar gerçek oluyor!

Osaka, 2025 Expo konuklarını taşımak için, uçan arabalar yapmak için anlaşma imzaladı.

The Asahi Shimbun'un haberine göre, geliştirilecek uçan arabalar, Japonya Osaka'da gerçekleştirilecek olan 2025 Osaka Kansai Expo katılımcılarının sergi salonlarının etrafında bir ulaşım aracı olarak yapılacak. Daha önceleri alana feribotlarla ulaşım sağlanıyordu. Geliştirilecek uçan arabalar ile hem ulaşım daha kolay hem de mesafe daha yakınlaşmış olurken, Osakalı yerel yetkililerin vizyonunu da yüksek göstericeği planlanıyor.

Vali gösteri gezisine çıktı

Osaka şehir yönetimi, Osaka eyalet hükümeti ile birlikte 14 Eylül'de, lojistik için insansız hava araçları geliştiren Tokyo merkezli bir girişimci girişim olan SkyDrive Inc. ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Osaka Valisi Hirofumi Yoshimura, anlaşmadan sonra o gün sergilenen bir prototipte gösteri gezisine çıktı. Vali Yoshimura, "Yeni bir mücadeleye girişmek Osaka'nın güçlü yönlerinden biridir," dedi. "Yukarıda gökyüzünde uçuşan görüntüsü bir bilimkurgu filmini andırıyor ve ben bunu gerçekleştirmek istiyorum" diye söyleyerek bu konuda ne denli heyecanlı olduğunu da aktardı.

2018'de insansız araç yapmışlardı

SkyDrive, 2018 yılında bir uçan araç geliştirmek için bir proje başlattı ve insanlı uçuş deneylerinin yanı sıra gösteri deneyleri ve analizleri gerçekleştirdi.  En son prototipi, 2 metre yüksekliğinde, 4 metre genişliğinde ve uzunluğunda tek kişilik bir araç. Uçan araç sekiz elektrikli pervane ile donatıldı ve bir seferde 5 ila 10 dakika boyunca maksimum 40 ila 50 km/sa hızla uçabiliyor. Yetkililer uçan araçların şimdilik sadece EXPO için kullanacağını halkın kullanımına henüz yasa gereği açılmadığını da duyurdu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@