banner163

'WhatsApp'ı siliyoruz' Türkiye gündeminde

Gizlilik ilkelerini değiştiren WhatsApp'a tepkiler büyüyor...

BİLİM 10.01.2021, 09:58
'WhatsApp'ı siliyoruz' Türkiye gündeminde

Dünyanın en çok kullanılan haberleşme uygulamalarından WhatsApp, uygulamanın gizlilik sözleşmesini yenileyerek bilgilerin Facebook ile paylaşılmasına izin istedi. Kabul etmeme seçeneği olmayan bu madde için kullanıcılara geri bildirim gönderen WhatsApp kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

8 Şubat 2021 tarihinde tarihinde yürürlüğe girecek sözleşmede yer alan bilgilerin Facebook'ta paylaşılması maddesini kabul etmeyenler uygulamayı kullanamayacak. Bu koşullar Avrupa Birliği ülkelerini kapsamazken Türkiye'deki kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam etmek isterlerse bu şartları kabul etmek zorunda kalacak. 

WhatsApp'ın, kullanıcılarına ait kişisel verilerinin paylaşılması durumuna uygulamanın Türkiye'deki kullanıcıları da tepki gösterdi.. "WhatsAppSiliyoruz" etiketi 24 saatten uzun bir süredir Twitter Türkiye gündeminde yer alırken, etiket dördüncü sıraya kadar yükseldi. 

Birçok kullaıcı WhatApp'a alternatif olarak Telegram'ı önerirken, Telegram da Twitter Türkiye gündemine girdi.  Haberleşme uygulaması Telegram, TT listesinde üçüncü sıraya yerleşti.

WhatsApp'ın aldığı yeni kararlar ne?

8 Şubat 2021’de yürürlüğüne girecek yeni kullanım şartları ve gizlilik ilkesindeki maddeler arasında WhatsApp’in topladığı kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılacağı yer alıyor. Bu durumda Facebook’ta elde ettiği verileri bünyesinde bulunan diğer şirketler ile paylaşabilecek. Topladığı veriler arasında mesajlar, durum bilgisi, konum bilgisi olduğunu ve Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in geçmişte gizlilik, veri kullanımı hakkındaki davalarını göz önüne aldığımızda güncelleme de ürkütücü bir hal alıyor.

Zuckerberg'e neden güvenilmiyor?

Merkezi Londra'da bulunan "Cambridge Analytica" adlı veri analiz firmasının, 87 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel verileri ABD ve İngiltere'de kritik siyasi seçimleri etkilemek için usulsüz kullandığı ifade edilmiş, Zuckerberg veri sızdırılması konusunda ABD senatörlerinin karşısına çıkmıştı. Zuckerberg, şirketin verilerinin sızması skandalı ile ilgili olarak ifade vererek suçunu kabul etmiş ve özür dilemişti. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@