banner163

Nebi Hatipoğlu kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu kimdir?

Nebi Hatipoğlu kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu kimdir?

BİYOGRAFİLER 02.11.2023, 14:56 02.11.2023, 15:05
Nebi Hatipoğlu kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu kimdir?

İdris Nebi Hatipoğlu 1974'te Eskişehirde doğdu. 1951'de Bulgaristan'dan Eskişehir'e yerleşen Hatipoğlu ailesine mensuptur. İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü; 2005 yılında mezun oldu.

Cam ve plastik yapı elemanları alanında faaliyet gösteren aile şirketinde 1995 yılından itibaren yöneticilik yaptı. Yöneticiliğini yaptığı Europen adlı firma 2022'de halka arz edildi; Eskişehir'de halka arz edilen ilk firma oldu.

2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlendi. 

2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'nin 1. sıra Eskişehir milletvekili adayı oldu. 28. dönem TBMM'ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev aldı.

Milletvekili seçildikten sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ve 86 yaşında yeniden aday olacağını söylemesini eleştiren sert açıklamaları ile gündeme geldi, Büyükerşen ile yaptığı karşılıklı açıklama ve tartışmalarla gündemde oldu. 

İdris Nebi Hatipoğlu, 2 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. 

Nebi Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım.   Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum" dedi. 

Nebi Hatipoğlu ile ilgili haberler ve son dakika gelişmeleri için bu linke tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@