banner163

Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir?

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir? Prof. Dr. Nurullah Okumuş biyografisi ve özgeçmişi...

BİYOGRAFİLER 15.09.2022, 11:56 15.09.2022, 12:14
Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir?

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir? Prof. Dr. Nurullah Okumuş biyografisi ve özgeçmişi...

Rektör | AFSÜ Ana Sayfa

Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir?

Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 1972‘de Aydın, Çine’de doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu ve 2000 yılında Ankara Dr. Sami Ulus Kadın-Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. 2005 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde neonatoloji uzmanı olan Okumuş, 2006 yılında Teksas Çocuk Hastanesi (Houston-ABD), neonatoloji bölümünde gözlemci doktor olarak çalıştı. Dr. Okumuş, 2010 yılında Doçent ve 2015 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Profesör unvanı almış olup halen T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin öğretim üyesi kadrosunda yer almaktadır.

Dr. Okumuş’un 121’i uluslararası, 33’ü ise ulusal hakemli dergilerde olmak üzere alanında 150’nin üzerinde bilimsel makalesi yayınlanmış olup, uluslararası bilimsel kongrelerde 10’un üzerinde davetli, ulusal düzeydeki bilimsel kongrelerde 50’inin üzerinde konuşması mevcuttur. Dr. Okumuş’un ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde de çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. Dr. Okumuş, alanında 2 kitapta çeviri editörlüğü, 3 kitapta da bölüm yazarlığı yapmış olup bölüm yazarlığı yaptığı kitaplardan ikisinin de editörlüğünü yapmıştır.

Kendi alanında çok sayıda eğitici sertifikası olan Dr. Okumuş’un, 2008 yılında “Wyeth, XV. Tıbbi Araştırmalar Ödülü, Gözlemsel Araştırmalar Grubu, 1.’lik Ödülü”, 2010, 2014 ve 2015 yıllarında 3 kez “Türk Neonatoloji Derneği, Yenidoğan Alanındaki En İyi Araştırma Ödülü” ve 2014 yılında da “The International Neonatology AssociationConference (INAC), Sözel Bildiri Ödülü” olmak üzere 5 adet ödülü bulunmaktadır.

Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 2011-2016 yılları arasında Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi olarak görev yaptı. Hastanenin Ülkemizde çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında sayılı bir hastanesi olması ve özellikle Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin gelişmiş ülkeler düzeyinde hizmet vermesine öncülük etti. Çocuk hastaların moralini yükseltmek, algılarını başka yönlere çekerek ağrılarını hafifletmek, tedavilerine yardımcı olmak, hastalara hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla hastane bünyesinde yatan çocukların köpek yardımıyla rehabilite ve tedavi edilmesi konusundaki projede (hayvan terapi) Jandarma Genel Komutanlığı arama kurtarma ekibi ile işbirliği içerisinde aktif olarak yer aldı. Bunun yanında Hastanede Gazi Üniversitesi ile işbirliğinde müzik ve masal terapi projelerini geliştirdi ve uyguladı. 

Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 2016-2017 yıllarında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü olarak; Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Kurulu, Eczacılıkta uzmanlık kurulu, YÖK kalite kurulu ve Sağlık Meslekleri Kurulu üyesi olarak görev aldı. Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemi planlama çalışmalarında bulundu. Spinal muskuler atrofi (SMA) tarama, BAHAR, USES, TÜRKÖK ve genetik hastalıklar gibi pek çok projede yer aldı. Sağlık meslek mensuplarının eğitim müfredatları, ihtiyaç planlamaları ve meslek tanımları konularında YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM ile ortak çalışmalarda bulundu. 

Prematüre Bebek Koalisyonunun (PremaTürk) kurucusu ve başkanı olan Dr. Okumuş, 2014 yılından itibaren Türkiye Milli Pediatri Derneği yönetim ve danışma kurulu üyelikleri ve 2016 yılından itibaren de Türk Neonatoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. 2015-2018 yılları arasında Yüksek Sağlık Şurası Üyeliği ve 2016-2018 yılları arasında da Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı temsilcisi olarak görev yapan Dr. Okumuş, 2018 yılında Sağlık Bakanlığı, Sağlık Politikaları Kurulu üyesi olarak görev yapmakta iken, aynı yıl Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki Rektörlük görevine atanmıştır. Evli ve çocuklu olan Dr. Okumuş, İngilizce bilmektedir. 

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nurullah Okumuş atandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@