Anadolu Çağfen Interact Kulübü kuruldu

Eskişehir Çağfen Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteği ve “Anadolu Rotary” kulübünün sponsorluğuyla “Anadolu Çağfen Interact” Kulübü’nü kurdu. 

EĞİTİM 10.01.2022, 14:26
Anadolu Çağfen Interact Kulübü kuruldu

Eskişehir Çağfen Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteği ve “Anadolu Rotary” Kulübü’nün sponsorluğuyla Anadolu Çağfen Interact Kulübü’nü hayata geçirdi. 

Uluslararası düzeyde uygulanan bir gençlik programı olan Anadolu Çağfen Interact Kulübü’nün ismiyle ilgili, Uluslararası (International) kelimesinden “inter” ve hareket (Action) kelimesinden “act” kısımlarının kısaltılarak alındığı ve ikisinin birleşmesinden “interact” kelimesinin üretildiği belirtildi.

Çağfen Koleji yetkilileri, bugün, 159 farklı ülkede 450 binin üzerinde üye ile binlerce interact kulübü bulunduğunu ifade ederek, lnteract üyesi genç öğrencilerin yaptıkları çalışmalar aracılığıyla liderlik konusunda deneyim kazandığını, sosyal sorumluluk projeleri yürütme ve uygulamada pratik bilgiler edindiğini belirttiler.  

'Dünya vatandaşlarının ihtiyaçlarına dokunmayı hedefliyoruz'

Çağfen Koleji yetkilileri, “lnteract kulüpleri, dünya gençliğinde daha büyük bir anlayış ve iyi niyet oluşturmak için yeni imkanlar oluşturmayı hedefliyor. Bizler de bu amaçlar doğrultusunda, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştireceğimiz projeler ile hem kendimizi geliştirmeyi hem de dünya vatandaşlarının ihtiyaçlarına dokunmayı hedefliyoruz” dedi. 

Çağfen Koleji öğrencileri de, uluslararası düzeyde var olan bir kuruluşun parçası olarak, Anadolu Rotary ve Çağfen Koleji’nin de desteğiyle, hem kulüp çalışması mantığını bir adım daha öteye taşıyacaklarına, hem de hayata geçirilecek projeler ile Eskişehir’de iz bırakacaklarına inandıklarını ifade etti. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@