Anadolu Üniversitesi duyurdu! Ücretsiz ve dünyanın her yerinde geçerli olacak

Anadolu Üniversitesi ve Coursera arasında sağlanan iş birliği düzenlenen çevrimiçi toplantı ile tanıtıldı.

EĞİTİM 26.07.2023, 16:30 26.07.2023, 21:49
Anadolu Üniversitesi duyurdu! Ücretsiz ve dünyanın her yerinde geçerli olacak

Anadolu Üniversitesi ve Coursera arasında sağlanan iş birliği düzenlenen çevrimiçi toplantı ile tanıtıldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul, Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın ile Coursera Ortaklık Direktörü Pedro Moura, Müşteri Yöneticisi Daniel Nasser Eddine ve Kurumsal Uygulama Yöneticisi Soukaina Tiken çevrimiçi toplantıda Anadolu Üniversiteliler ile bir araya gelirken toplantıyı başta Anadolu TÖMER olmak üzere çok sayıda akademisyen, mezun ve öğrenci takip etti.

Rektör Erdal: “Anadolu Üniversitelilere 2 ay boyunca sertifika ve kurslar ücretsiz olacak”

Tanıtım toplantısına heyecanla hazırlandıklarını belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Coursera ile sağlanan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi, 4 milyona yakın mezunu ve 1 milyon kayıtlı öğrencisi ile dünyanın en büyük eğitim ailelerinden birisi. Biz de bu büyük ailenin, özellikle öğrencilerimizin yetkinliklerini arttırmak anlamında Coursera gibi kalitesini ispatlamış ve dünyaya eğitim hizmeti veren bir kurumla iş birliği halindeyiz. Amacımız, özellikle mezun adaylarımızı ve kayıtlı öğrencilerimizi güçlendirmek. Coursera’da dünyanın en iyi üniversiteleri tarafından hazırlanmış bir sertifika programını CV’nize eklemek ve yetkinlik kazanmak amacıyla kendinize güç katacaksınız. Öğrencilerimizi ve mezun adaylarımızı daha rekabetçi bir iş piyasasına hazırlamayı amaç edindik. Bu imkân, hem Açıköğretimdeki 1 milyon öğrencimize hem de örgün eğitimdeki tüm öğrencilerimize açıktır. İsterseniz kendi alanınızda isterseniz de farklı bir alanda kurs alabilirsiniz. Coursera da diğer platformlar gibi erişime açık bir platform ancak uygulamaları yapmak ve sertifika almak için ücret ödemek durumundasınız. Fakat Anadolu Üniversitesi olarak Coursera ile yaptığımız iş birliğiyle 2 ay süreyle üniversite öğrencilerimize ve akademik idari personelimize sertifikalar da dahil olmak üzere bu platform ücretsiz bir şekilde açılmış durumda. Bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum”

Rektör Yardımcısı Usul: “Coursera ile tüm öğrencilerimizin kendilerini geliştireceklerine inanıyorum”

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul ise tanıtım toplantısında şunları aktardı: “Coursera ekibine çok teşekkür ediyorum. Burada, iş birliğinin tanıtımını yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu tanıtımda öğrencilerimizin Coursera’ya olan talebinin yoğun olması oldukça gururlandırıcı. Coursera ile tüm öğrencilerimizin kendilerini geliştireceklerine inanıyorum.”

Moura: “Dünyanın her yerinde geçerli bir sertifikanız olacak”

Coursera Ortaklık Direktörü Pedro Moura, Coursera’nın amacını, hedefini, içeriğini ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerine ücretsiz erişimini aktararak konuşmalarında şunlara değindi: “Bugün burada, Anadolu Üniversitesi ile sağlamış olduğumuz iş birliğinin tanıtımını yapmaktan gurur duyuyorum. Talebin çokluğu doğrultusunda diğer derslere ücretsiz erişim üzerinde de Coursera ekibi olarak değerlendirme yapacağız. Coursera’da farklı alanlarda derslerin içerikleri mevcut. Kursu tamamladıktan sonra, bir sertifika alacaksınız. 30 Eylül’e kadar seçmiş olduğunuz kursu başarılı bir şekilde tamamlamanız durumunda dünyanın her yerinde geçerli bir sertifikanız olacak. Coursera’nın ders içerikleri iş hayatınızda yükselmenizi sağlayan içeriklerdir.”

Eddine: “Coursera, hayat boyu öğrenme ekosistemine sahip”

Coursera Müşteri Yöneticisi Daniel Nasser Eddine ise  Coursera platformunun tanımını yaparak şunları söyledi: “Coursera, ‘hayat boyu öğrenme ekosisemi’ olarak tüm dünyadaki öğrenmeye açık kişilere önemli üniversitelerin düzenlemiş olduğu ders içeriklerini paylaşan bir platformdur. 118 milyondan fazla kayıtlı öğrenci, 300’den fazla eğitim ortakları ve 7 binden fazla kuruma hizmet vermektedir. Sunmuş olduğu birinci sınıf kalite içerikleriyle 200.000 video içeriği, 3.500 proje, 5.800 adet kurs ile 750’den fazla uzmanlık, 130’dan fazla sertifika ve 50’den fazla kazanılmış diploma, becerinizi geliştirmek ve yeni bir beceri elde etmek için 11 farklı kategoride hizmet vermektedir. Yale Üniversitesinden Duke’a, HEC’den IS’ye ve Google’dan IBM’ye kadar en iyi üniversitelerden ve şirketlerden birinci sınıf içerik sunmaktayız. Sağlamış olduğumuz iş birliğinden tüm Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve akademik personeli yararlanacağı için çok mutluyuz.”

Öğrencilerden gelen sorular, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın öncülüğünde Pedro Moura ile yanıtlanarak çevrimiçi tanıtım sona erdi.

Tüm Anadolu Üniversiteliler Coursera’dan ücretsiz yararlanabilecek

Princeton, Yale, University of London, Google, Amazon, IBM gibi dünyanın önde gelen üniversiteleri ve sektör liderleri tarafından Coursera üzerinden sunulan çevrimiçi kurslara, Anadolu Üniversitesi akademisyenleri, personeli, öğrencileri ve mezunları, "@anadolu.edu.tr" uzantılı e-posta adresleri ile ücretsiz erişebilecek. Anadolu Üniversiteliler, Coursera tarafından sunulan ve dünyanın her yerinde geçerli sertifikalara ücretsiz bir şekilde ulaşabilecek.

Anadolu Üniversitesi ve Coursera arasında sağlanan iş birliği hakkında ayrıntılı bilgiye anadolu.edu.tr web adresinden, kayıt olmak içinse coursera.org web adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@