Anadolu Üniversitesi'nde 7'den 70'e mezuniyet! Rektör de var Bakan Yardımcısı da...

Anadolu Üniversitesi, 2020 ve 2021 Akademik Yılı mezunlarını törenlerle uğurladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız da mezuniyet sevinci yaşadı...

EĞİTİM 29.09.2021, 12:29
Anadolu Üniversitesi'nde 7'den 70'e mezuniyet!  Rektör de var Bakan Yardımcısı da...

Anadolu Üniversitesi, 2020 ve 2021 Akademik Yılı mezunlarını 24-25-26 Eylül tarihlerinde düzenlediği törenlerle uğurladı. HES Kodu uygulaması ve pandemi tedbirleri göz önünde bulundurularak büyük bir titizlikle organize edilen törenlerde mezunlar ve aileleri için özel bir program hazırlandı. Üç gün boyunca farklı oturumlarla devam eden törenlerde bu yıl yüksek lisans ve doktora öğrencileri de mezuniyet sevincine ortak oldu.

Rektör Erdal: Başarılarınız daim olsun

Mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilere seslenen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Değerli mezunlarımız bir ülkenin refah seviyesinin temel göstergesinin bilimsel ilerleme olduğu düşünüldüğünde, ülkemiz için sizlerin ne kadar kıymetli olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Hayata geçireceğiniz bilimsel çalışmalarınızda güzel yarınlar inşa edeceğinize, ülkemizi dünya akademisinde daha iyi yerlere getireceğinize özelde bizleri, genelde ise tüm toplumu gururlandıracağınıza inancımız tam. Sevgili mezunlarımız, bugün sizlerden fiziksel olarak ayrılacağız ancak gönlümüz her zaman sizlerle olacak. Bir meslek profesyoneli ya da bilim insanı olarak Türkiye’nin belki de dünyanın farklı yerlerinde Anadolu Üniversitesi kimliğini ve bayrağını başarıyla dalgalandırmaya devam edeceksiniz. Tüm bu güzel başarılar yaşanırken bizler de sizlerle gurur duymaya devam edeceğiz. Bu güzel gün vesilesiyle sizleri, değerli hocalarımızı ve kıymetli ailelerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınız, daim, yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Sayan'ın mezuniyet sevinci

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan açık ve uzaktan öğrenimin dünyadaki öncü kurumlarından olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyet Töreni’nde mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Dr. Sayan konuşmasında şunları söyledi: “Hepimizin hafızasında unutulmayan özel anlar vardır, bugün de bu özel anlardan birindeyiz. Uzun yıllardır çalışma hayatının içinde olmama rağmen ülkemizin seçkin ve yenilikçi üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi’nden, özellikle de 2. Üniversite uygulamasından yeni mezun bir öğrenci olarak sizlerin karşısındayım. Bana burada konuşma fırsatı veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal’a ve Anadolu Üniversitesi yönetimine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgili genç arkadaşlarıma bundan sonraki yaşamlarında sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz her zaman kıymetinizi bilen, samimi ve dürüst insanlarla kesişsin, yolunuz açık olsun.”

Rektör Prof. Dr. Yıldız da Açıköğretim'den mezun oldu

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin ilk rektör mezunu Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız oldu. Rektör Yıldız, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Sosyoloji Lisans Programı’ndan mezun olarak Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde kepini mezun olan diğer öğrencilerle birlikte havaya attı.

Mezuniyet töreninde yeni diplomasını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’dan alan Gazi Üniversitesi Rektörü Yıldız, konuşmasına Gazi Üniversitesi’nin rektörü olarak değil, mezun bir arkadaşları olarak öğrencilere hitap ettiğini vurgulayarak başladı. Rektör Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerine şükranlarını arz ederek "Özellikle küresel salgının yaşandığı bu dönemde Açıköğretimin önemi daha iyi anlaşılmış oldu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi çeşitli sebepler nedeniyle üniversitelerde yüz yüze eğitim alamayan kişiler için çok büyük fırsatlar sunuyor. Kurulduğu zamandan bu yana çok kaliteli, çok düzenli bir hizmet veriyor. Ben şahsım adına bir üniversitenin rektörü olsam da Açıköğretim Sistemi’nden istifade ettiğimi Sayın Rektörümün ve ders videolarından tanıdığım değerli hocalarımın huzurunda ifade etmek isterim. Mezun olan tüm öğrenci arkadaşlarımı tebrik ediyor, bu törene davetlerinden ötürü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'a teşekkür ediyorum.” dedi.

Dereceyle mezun olan öğrenciler mezuniyet belgelerini Rektör Erdal’dan aldı 

Bu yıl ilk kez bölümlerini dereceyle bitiren öğrenciler mezuniyet konuşmalarını gerçekleştirerek mezuniyet belgeleri ve hediyelerini Rektör Erdal’dan aldı. 2021 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda doktora programından birincilikle mezun olan Çağdaş Aydın gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Hepimizin mezuniyet coşkusunu paylaşıyor, başarılarınızı kutluyorum. Bilime ve bilmeye olan merakımız inancımız hiç bitmesin. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” Törende, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Matematik Eğitimi yüksek lisans programından birincilikle mezun olan Hilal Sucu ise “Bugün burada lisans eğitimimizi lisansüstü eğitimlerle taçlandırmış olan bireyler olarak ülkemizin en güçlü üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi’nin Enstitüleri’nden mezun olmanın kıvancını yaşıyoruz.” dedi.

2021 yılında üniversite birinciliğini paylaşan iki isimden biri olan, Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans öğrencisi Şule Şahin, “Zorlu eğitim sürecinde, özellikle de pandemi döneminde mezun olmuş öğrenciler olarak, üniversite yönetimi başta olmak üzere bizleri bir an olsun eğitimden uzaklaştırmadan bu süreci tamamlamamız için emek veren tüm hocalarımıza mezun öğrenciler adına teşekkür ediyorum.” diyerek mezuniyete dair görüşlerini belirtti. Üniversite birinciliğini paylaşan bir diğer isim olan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü lisans öğrencisi Yunus Emre Özcan ise “2021 mezunlarını temsilen burada bulunmaktan onur duyuyorum. Mezuniyetten sonra bizleri zorlu bir iş hayatı bekliyor. Bundan sonraki süreçte elimizden gelen güçlü kalıp, mücadeleye devam etmek olacak.” dedi. 

"Anadolu Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalığına sahip olduğumuz için çok şanslıyız"

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden birincilik derecesi ile mezun olan Değer Gümüşkaya da konuşmasında: “Üniversitemiz hem ülkemizde hem de dünyadaki üniversiteler arasında dinamik ve yenilikçi bir sanat anlayışını benimseyen üniversite olarak yerini almıştır. Bizler de Anadolu Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalığına sahip olduğumuz için çok şanslıyız” ifadelerine yer verdi. Engelliler Entegre Yüksekokulu’nu 2020 yılında dereceyle bitiren Semih Yıltır ise “Okulumuzda derslerimiz bizlerin ihtiyacına ve düzeyine uygun olarak yürüten, değerli olduğumuzu hissettiren ve bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren hocalarımıza ve tüm üniversitemiz çalışanlarına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 2021 yılında ön lisans eğitimini derece ile bitirerek mezun olan Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencisi Esma Sarı, “Anadolu Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalığını yaşadığım için çok şanslıyım. Bizi bu törenle uğurlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Anadolu Üniversitesi ile bağım hiçbir zaman kopmayacak” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından mezunlara belgeleri hocaları tarafından verilirken Rektör Erdal’ın geri sayımının ardından tüm öğrenciler coşkuyla keplerini havaya fırlattı. Tören, mezun olan öğrenciler ile ailelerin stat içerisindeki hatıra fotoğrafı çekimleri ve geleneksel mezuniyet pilavının ikram edilmesiyle sona erdi.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@