Anadolu Üniversitesi'nden 267 öğretim üyesi o listeye girdi! İşte birinci sıradaki isim

Dünya çapındaki sıralamada Anadolu Üniversitesi'nden büyük başarı... Anadolu Üniversitesi'nden 267 öğretim üyesi sıralamaya girmeye hak kazandı. İşte üniversitenin birincisi...

EĞİTİM 17.01.2023, 15:49
Anadolu Üniversitesi'nden 267 öğretim üyesi o listeye girdi! İşte birinci sıradaki isim

Google Scholar’daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları ele alınarak bilim insanlarının son beş yıldaki verimlilik kat sayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan The AD Scientific Index’in World Scientist and University Rankings sonuçları yayınlandı.

Anadolu Üniversitesinden 267 öğretim üyesi sıralamaya girmeye hak kazandı

Son beş yıldaki verilerin açıklanmasıyla Anadolu Üniversitesinden 267 öğretim üyesi sıralamaya girmeye hak kazandı.

Ayrıca yine son 5 yıldaki verilere göre H-Index puanı 20 ve üstü olan Anadolu Üniversitesi’nin 47 öğretim üyesi World Scientist and University Rankings 2023 listesindeki sıralamada yer alma başarısı gösterdi.

Prof. Dr. Betül Demirci, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri arasında birinci oldu

The AD Scientific Index’in 2023 verilerine göre 12 alanda yapılan toplam H- Index değeri sıralamasında Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Demirci, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri arasında birinci olma başarısı gösterdi.

The AD Scientific Index nedir?

Bilim insanlarının bilimsel değerli makaleler yayınlamadaki üretkenliğini ülke, üniversite ve alan olarak listeleyen The AD Scientific Index; çalışmalarını 256 branş, 19 bin 300 istihdam kurumu, 216 ülke ve 10 bölgede yürütüyor. Bu kapsamda Tarım ve Ormancılık, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, İşletme ve Yönetim, Ekonomi ve Ekonometri, Eğitim, Mühendislik ve Teknoloji, Tarih, Felsefe, İlahiyat, Hukuk, Tıp olmak üzere toplam 12 alanda 15 bin 930'dan fazla üniversiteyi sıralıyor.

Daha detaylı bilgi almak isteyenler www.adscientificindex.com adresinden üniversite, ülke, bölge ve dünya geneli ölçeğinde akademisyenlerin performanslarına ve index verilerine ulaşabilir.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@