banner163

Anadolu Üniversitesi'nden otomotiv protokolü

Anadolu Üniversitesi, eğitim iş birliği kapsamında otomotiv sektöründen bir firmayla protokol imzaladı...

EĞİTİM 04.06.2021, 11:40 04.06.2021, 11:57
Anadolu Üniversitesi'nden otomotiv protokolü

Anadolu Üniversitesi eğitim iş birliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinin katkılarıyla ve ANADOLUSEM koordinatörlüğünde Asil Otomotiv personelinin mesleki yeterliliklerinin arttırılması amacıyla Anadolu Üniversitesi ve Asil Otomotiv arasında protokol imzalandı.

3 Haziran Perşembe günü Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen imza törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Asil Otomotiv Genel Müdürü Zafer Güçlü, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, ANADOLUSEM Müdürü Prof. Dr. Verda Özgüler, ANADOLUSEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Buket Kip Kayabaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Uçkan Dağdemir ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ozan Ağlargöz, Doç. Dr. Zekeriya Yıldırım katıldı.

"Bu iş birliğinin bir başlangıç olmasını ve giderek artmasını temenni ediyoruz"

Anadolu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, Asil Otomotiv adına Asil Otomotiv Genel Müdürü Zafer Güçlü protokole imza attı. Erdal: “Bu iş birliğinin bir başlangıç olmasını ve giderek artmasını temenni ediyoruz” Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal imza töreninde bilgiyi toplum ve sektörle paylaşmanın üniversitelerin görevlerinden biri olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Eskişehir’imizin medarı iftiharı, öncü şirketlerimizden Asil Otomotiv ile bir iş birliği protokolü imzaladık. Bu iş birliğiyle üniversitemizin değerli öğretim üyeleri ile sürekli eğitim merkezimizin organizasyonunda başarılı bir eğitim programı düzenlenecek. Bu anlamda emeği geçen bütün meslektaşlarıma ve Asil Otomotive teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin bir başlangıç olmasını ve giderek artmasını temenni ediyoruz. Sonuç olarak her iki taraf için de başarılı, verimli bir eğitim programı olmasını diliyorum.”

Güçlü: İnşallah daha ileriye götürecek projelere devam edebiliriz

Asil Otomotiv Genel Müdürü Zafer Güçlü ise Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu olanaklar adına teşekkürlerini ileterek, “Ben de öncelikle değerli Rektörümüze ve değerli hocalarıma teşekkür ederim. İnşallah imzaladığımız protokol bir başlangıç olur ve daha uzun vadeli, daha sürdürülebilir, daha ileriye götürecek projelere devam edebiliriz.” şeklinde konuştu. İmzalanan protokol ile Asil Otomotiv personelinin mesleki yeterliliklerinin arttırılmasına yönelik hizmet içi eğitim programı Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinin katkılarıyla ve ANADOLUSEM koordinatörlüğünde başlayacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi ve Açıköğretim Fakültesi’nde görev yapan 11 öğretim üyesi tarafından yüz yüze gerçekleştirilecek eğitimler sonucunda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklar.

Asil Otomotiv tarafından çalışanlarının mesleki gelişim ihtiyaçlarına yönelik talep edilen hizmet içi eğitim Anadolu Üniversitesi‘nin deneyimli ve alanında uzman öğretim üyelerince bir iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilecek. Eğitim programında Temel Düzey Finans Eğitim (Prof. Dr. Murat Ertuğrul), Stres Yönetimi (Prof. Dr. Ayşe Çiğdem Kırel), Stratejik Yönetim (Doç. Dr. Ozan Ağlargöz), Bireysel Yatırım Eğitimi (Prof. Dr. Metin Coşkun), Şikâyet  Süreci Yönetimi (Prof. Dr. Gülfidan Barış), Karar Verme Teknikleri (Dr. Öğr. Üyesi Şenay Lezki), Veri Yönetimi (Doç. Dr. Sinan Aydın), İnovasyon (Prof. Dr. Ahmet Emre Demirci), Temel İletişim (Doç. Dr. Sevil Bayçu), Temel Düzey Excel Eğitimi (Dr. Öğr. Üyesi Şenay Lezki), Temel Ekonomik Göstergeler (Doç. Dr. Zekeriya Yıldırım), Sosyal Medya Yönetimi (Dr. Öğr. Üyesi Serdar Yıldız) konularında eğitimler verilecek.

Söz konusu eğitim faaliyeti dışında Asil Otomotiv, İİBF ve ARİNKOM arasında gerçekleştirilen iş birliği ile proje tabanlı staj (PTS) konusunda mutabakat sağlanmış olup PTS kapsamında öğrenci seçim süreci de devam etmektedir. Anadolu Üniversitesi Asil Otomotiv Hizmet İçi Eğitim Programı’nın ilk dersi 17 Haziran 2021 tarihinde başlayacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@