banner163

AÜ'de Yunus Emre etkinlikleri sürüyor

Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre’nin vefatının 700'üncü yılı nedeniyle organize ettiği etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor...

EĞİTİM 05.05.2021, 12:15
AÜ'de Yunus Emre etkinlikleri sürüyor

Anadolu Üniversitesi, 2021 yılının Yunus Emre’nin vefatının 700'üncü yılı nedeniyle UNESCO tarafından anma yıl dönümleri kapsamına alınması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesiyle birlikte organize ettiği etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) yürütücülüğünde ve Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yunus Emre Araştırma Merkezi’nin ortaklığında “Yunus Emre Medeniyeti” adlı bir panel düzenlenecek. Yunus Emre felsefesinin çeşitli boyutlarıyla ele alınacağı ve moderatörlüğünü TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Kemal Polat yapacağı panel 6 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’de çevrim içi ortamda gerçekleşecek.

Yunus Emre’yi farklı yönleri ile bilimsel zeminde anlatmayı amaçlayan panelde, Prof. Dr. Ali Çelik “Yunus Emre’nin Şiirlerinde İman, İbadet ve Ahlâk”, Prof. Dr. Levent Bayraktar “Yunus Medeniyeti’nin Değerler Nizamı”, Prof. Dr. Erdoğan Boz “Yunus Emre’de Eleştiri Dili”, Doç. Dr. Kâmil Sarıtaş ise “Yunus Emre ile Her Dem Yeniden Dirlikte” adlı bildiriler sunacak.

Panele dileyen herkes Zoom üzerinden ( Meeting ID:953 3161 6326 password:YE_M ) ve eş zamanlı olarak Anadolu Üniversitesi kurumsal YouTube kanalından ( http://ana.do/2WR) katılım sağlayabilecek.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@