Bakan Özer'den büyük müjdeler... Eskişehir'e 1 milyar 219 milyon lira!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Eskişehir'e müjdeli haberler... Eskişehir'e yapılacak yatırımların miktarı 1 milyar 219 milyon liraya çıkarıldı. Yeni yatırımlar neler, hangi okullar yapılacak? İşte detaylar...

EĞİTİM 06.01.2023, 13:34 08.01.2023, 12:11

Eskişehir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eskişehir Valiliği'nde basına kapalı gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, ildeki mevcut durum ve eğitim kalitesinin artırılması konularını görüştüklerini söyledi.

"Kıymetli Bakanımız Prof.Dr. Nabi Avcı ile yol arkadaşıyız, istişarelerde bulunuyoruz, toplantıda Eskişehir'e neler yapabiliriz kapsamlı konuştuk"

Eskişehir'de çalışmalar konusunda Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'a teşekkür eden Bakan Özer, önceki dönem Milli Eğitim Bakanlarından, AK Parti Eskişehir Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı ile de yol arkadaşı olduklarını ve toplantıda istişarelerde bulunduklarını belirterek, "Kıymetli Bakanımız ile hem Eskişehir'deki sorunlarla ilgili hem Türkiye genelindeki eğitimle ilgili istişarelerimiz oluyor. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Eskişehir Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ederim. İlçe milli eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize, tüm yöneticilerimize teşekkür ederim. Bizim amacımız eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirerek her geçen gün sürekli iyileştirme kültürüyle eğitimi çok daha üst noktalara taşıyabilmek ve Türkiye'nin özellikle Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizmiş olduğu Türkiye Yüzyılı vizyonunda eğitimi ana omurga olarak sürekli destekleyebilmek. Onun için Eskişehir'e neler yapabiliriz; bunları kapsamlı bir şekilde değerlendirme imkanımız oldu"

"İlave 760 milyon liralık yatırım kararı aldık... Eskişehir'deki yatırımları 1 milyar 219 milyon liraya çıkardık"

Bakan Özer,  Milli Eğitim Bakanlığının şu anda 2023 yılı içerisinde Eskişehir'de devam eden, 2022'den devam eden ve izin verdiğimiz yatırımların toplam değeri 459 milyon lira civarındaydı. Bugünkü değerlendirmemizde eğitimin kalitesini ve erişilebilirliğini daha fazla artırmak için ilave 760 milyon liralık yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Eskişehir'deki Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarını 459 milyon liradan 1 milyar 219 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz. Bu yatırımların Eskişehir'imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Eskişehir'e 22 anaokulu yapılacak 

Özer, yatırımlarda okul öncesi eğitime ağırlık verdiklerini dile getirerek, Eskişehir'de 22 anaokulu yapacaklarını açıkladı.

Bakanlık olarak 2022'deki en büyük önceliklerinin, okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artırmak olduğunu hatırlatan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 3 bin anaokulu kapasitesi üretmek için yola çıktıklarını kaydetti.

O tarihte yurt genelinde 2 bin 782 anaokulunun bulunduğunu anımsatan Özer, "1 yıl gibi kısa sürede 3 bin değil 6 bin 4 anaokulu kapasitesi oluşturarak ilk kez 5 yaştaki okullaşma oranlarını yüzde 65'ten yüzde 99'a çıkartabilme imkanımız oldu." dedi.

Emek Mahallesi'ne 32 derslikli Anadolu Lisesi yapılması da yatırım programına alındı 

Bakan Özer, değerlendirmeleri sonucu Eskişehir'de Emek Mahallesi'nde 32 derslikli Anadolu lisesi inşa edilmesini de yatırım kapsamına aldıklarını belirtti.

Geçen yıl öncelik verdikleri konulardan birinin güçlendirme çalışmaları olduğuna değinen Özer, bu alanda herhangi bir ilde yatırımla ilgili sınırlama getirmediklerini anlattı.

Eskişehir'e yeni Köy Yaşam Merkezleri yapılacak

Özer, geçen sene Türkiye genelinde büyük oranda güçlendirme çalışmalarını bitirdiklerini ve ülkedeki en güvenli yerlerin okullar olduğunu göstereceklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Köy Yaşam Merkezlerini bizler sadece çocuklarımızın anaokulu, ilkokul ihtiyacını karşılamak için değil aynı zamanda o köylerdeki yaşayan vatandaşlarımızın da tarımla ilgili, hayvancılıkla ilgili yaşam becerilerini güçlendirmeyle ilgili, özellikle istihdam becerilerini güçlendirmeyle ilgili Halk Eğitim Merkezleri kurarak vatandaşlarımızı da desteklemek üzere Köy Yaşam Merkezi ismi altında Türkiye'ye yaygınlaştırıyoruz. 2 bin 200 tane şu ana kadar 2022 yılında Köy Yaşam Merkezi açtık, 2023 yılındaki hedefimiz; Türkiye'de belli oranda nüfusun yaşadığı yerlerdeki tüm köy okullarını vatandaşlarımızın, çocuklarımızın hizmetine açmak. Bu kapsamda da Eskişehir'de 12 tane Köy Yaşam Merkezi hizmeti alınmış, 35 tanesi daha tekrar değerlendirmeye alınacak, inşallah 2023'ün ilk üç ayı içerisinde o köy yaşam merkezlerinde hizmet alma imkanımız olacak."

Toplantıda, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, BBP MKYK üyeleri Ahmet Namık Akdoğan ve Ahmet Ulupınar, BBP İl Başkanı Salim Acabay ile diğer ilgililer de hazır bulundu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@