banner163

Çağfen Koleji'nden anlamlı destek 

Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şubesi gönüllüsü Çağfen Koleji, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda TEV’in oluşturduğu Okullar Ligi kapsamında iyilik peşinde koştu. Toplanan bağışlar ile Türk Eğitim Vakfı’nın “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesi kapsamında  3  üniversite öğrencisi genç kızın eğitimine katkı sağladı.

EĞİTİM 21.04.2021, 11:05 21.04.2021, 11:07
Çağfen Koleji'nden anlamlı destek 

Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şubesi gönüllüsü Çağfen Koleji, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda TEV’in oluşturduğu Okullar Ligi kapsamında iyilik peşinde koştu. 19 Nisan’a kadar bağış yapılabilen koşudan toplanan bağışlar ile Türk Eğitim Vakfı’nın “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesi kapsamında  3  üniversite öğrencisi genç kızın eğitimine katkı sağladı.

Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şubesi gönüllülerinden Çağfen Koleji kız öğrencilerin eğitimlerine devam etmesine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Türk Eğitim Vakfı “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesine katkı için N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında iyilik için koştu. TEV’in daha önceki yıllarda hayata geçirdiği Okullar Ligi kapsamında maratona dahil olan Çağfen Koleji öğrencilerinden oluşan koşucular, bu yıl  adımlarını iyilik için attı. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında Adım Adım Platformu üzerinden yapılan bağışlar ile 3 üniversite öğrencisi genç kıza burs imkanı sağladı.  

Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) bursiyerleri üzerinde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, uzaktan eğitime devam eden genç kızların eğitim sürecinde koşullar ve okulla ilgili sorunların yanı sıra ailevi problemler de yaşadığını gözler önüne serdi. Ders materyallerini alamamak ve aile için ekonominin kötüye gitmesi kız öğrencilerin daha fazla mağdur olmasına yol açtı. Kız öğrenciler hanede diğer eğitim gören kişilere göre kendilerini dezavantajlı hissediyor. Evde yaşayan diğer öğrencilere kıyasla kız öğrenciler ev işleri ve hanede yaşayan bakıma muhtaç kişilerle ilgili daha fazla sorumluluk üstleniyor.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@