banner163

Çağfen Koleji o ödülü 3'üncü defa kazandı

Çağfen Koleji, üçüncü defa eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülü kazanarak büyük bir başarıya daha imza attı.

EĞİTİM 15.10.2021, 14:37 15.10.2021, 15:59
Çağfen Koleji o ödülü 3'üncü defa kazandı

Çağfen Koleji ödüllere doymuyor. Çağfen Koleji, öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı projeyle üçüncü defa eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülü’ne layık görüldü. 

Üçüncü defa kazandı

eTwinning, Bilgi ve iletişim Teknolojilerinin (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa’da okul işbirliğini destekleyen Erasmus programı içerisinde yer alan uygulama içinde farklı okulların işbirlikçi olarak yer aldığı platformda, Çağfen Koleji Tarih Öğretmeni Sıdıka Gümüşten koordinatörlüğünde 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SALGIN HASTALIKLAR” projesi Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Salgın hastalıklar ve pandemiye dikkat çektiler

Projenin koordinatörü Tarih Öğretmeni Sıdıka Gümüşten projeyle ilgili, “İnsanlık tarihi boyunca toplumların zaman zaman salgın hastalıklara maruz kaldıklarını ve bu hastalıklarla mücadele ettiklerini görüyoruz. Dünya tarihinde önemli etkiler ortaya çıkaran salgın hastalılardan biri de günümüz dünyasına bomba gibi düştü ve pandemiye dönüştü. Şu anda bizler ve dünya bir pandemi pençesinde cebelleşirken bu proje ile geçmişte insanoğlunun salgın hastalıklar ile mücadelesini, aldığı önlemleri, salgınların toplumlara siyasi, sosyal, ekonomik etkilerini araştırarak öğrencilerimizle günümüze ışık tutmaya çalıştık. Bu tarih yolculuğunu yaparken disiplinler arası yaklaşım ile projeye bakış açısını genişletmeyi, öğrencilerimiz için sürdürülebilir faydalar sağlamayı amaçladık” dedi. 

eTwinning: Dünya çapında eğitim organizasyonu

Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus+ Programı kapsamında finanse edilen Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda 36 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa dışı ülkenin eğitim bakanlıkları veya ulusal ajansları tarafından yürütülen bir faaliyet olan eTwinning çalışmaları, 2009 yılında dahil olan Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından organize ediliyor.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@