Çağfen Koleji öğretmenlerine akademisyenlerle özel eğitim

Çağfen Koleji, yeni eğitim öğretim yılında Anadolu Üniversitesi akademisyenlerinin destekleriyle hizmet içi öğretmen eğitim seminerlerine başladı.

EĞİTİM 26.08.2021, 12:13 26.08.2021, 12:18
Çağfen Koleji öğretmenlerine akademisyenlerle özel eğitim

Çağfen Koleji, yeni eğitim öğretim yılında Anadolu Üniversitesi akademisyenlerinin destekleriyle hizmet içi öğretmen eğitim seminerlerine 16 Ağustos’ta başladı.  Yüzyüze eğitim ile derslerine devam edecek Çağfen Koleji’nde öğretmenler için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Kesim ‘Gelecekti Öğretmenlik’ konulu seminer düzenledi.

‘21. yüzyıl becerilerinin önemi’

Çağfen Koleji İlkokul-Ortaokul Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Mehmet Kesim, dünya eğitim sisteminde gelişmeler, dijital beceriler, kuşakların özellikleri konularına açıklık getirdi. 21. yüzyılın becerileri; öğrenme becerileri, okuma becerileri ve sosyal beceriler olarak ayrıldığını söyleyen Kesim, bu becerilerin dijital okuryazarlık ve dijital öğrenme için gerekli olduğuna vurgu yaptı

Çağfen Koleji’nde senkron ve asenkron semineri

23 Ağustos’ta Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Serap Şişman Uğur Senkron ve Asenkron Eğitim Modeline Materyal ve Fikir Üretebilme ile ilgili seminer gerçekleştirdi. Özellikle pandemiden sonra eğitime uzaktan devam edilmesinde fayda görülen materyal ve fikirleri öğretmenlere anlattı.

Uğur, simülasyonlar ile durumları modelleyerek öğrenciye bu modeller hakkında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan programların önemi üzerinde durarak, pek çok örnekler verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@