Çağfen Koleji’ne 'Ulusal Kalite Etiketi Ödülü'... İkinci kez kazandılar

Çağfen Koleji'nden büyük başarı... Öğrencilerin hazırladığı “İsraf etme insaf et” projesiyle eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülü’nü ikinci kez kazandı...

EĞİTİM 12.10.2021, 12:50 12.10.2021, 13:06
Çağfen Koleji’ne 'Ulusal Kalite Etiketi Ödülü'... İkinci kez kazandılar

Çağfen Koleji başarılarına ve kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Çağfen Koleji, ikinci kez eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülü’ne layık görüldü.

Ödülü ikinci kez aldılar

Bilgi ve iletişim Teknolojileri’nin (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa’da okulların işbirliğini destekleyen Erasmus programı içerisinde yer alan ve içinde farklı okulların işbirlikçi olarak yer aldığı eTwinning platformunda, Çağfen Koleji de Matematik Öğretmeni Evrim Süneçli koordinatörlüğünde yürütülen proje ile yer aldı. 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin yürüttüğü “İSRAF ETME İNSAF ET” projesi Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Çağfen Koleji söz konusu ödülü ikinci kez Eskişehir’e kazandırmış oldu. 

“İsraf etme insaf et” projesiyle neler amaçlandı? Öğrenciler neler öğrendi?

Çağfen Koleji yöneticileri projeyi şöyle açıklıyor: Sınırlı kaynaklarla çevrili bir dünyada, sınırsız ihtiyaçları olan insanın israfa yönelmesi, içinde yaşadığı doğayla uyumunu bozabilir. Zaman, enerji, su, gıda, giyim, gibi ihtiyaçlarımızı karşılayan her alanda israf, yaşantımızın ne kadarını etkisi altına almış durumda? Bu ve benzeri sorulardan yola çıkan Çağfen Koleji öğrencileri hazırladıkları projeyle israfa yönelik farkındalıkla beraber önleyici unsur olarak “insaf” kavramını temel aldılar. Proje sürecinde ana konu olan insaf etme davranışını geliştirirken, öğrencilerin birçok değer alanıyla etkileşim içine girmesi ve böylece çoklu farkındalık davranışı geliştirmesi amaçlandı. Proje sürecinde öğrenciler iyilik, yardımseverlik, adalet, paylaşma, gibi değerlerle de etkileşime girme imkânı buldular. Çağfen Koleji yöneticileri, “İsraf etme insaf et ” projesi, ile öğrencilerde, teknolojiyi kullanma, estetik ve etik değer geliştirme ve kişisel yönden gelişim sağlanmasının da amaçlandığını ifade etti. 

eTwinning: Avrupa’daki okullar için uluslararası bir organizasyon

Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus+Programı kapsamında finanse edilen Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda 36 Avrupa ülkesi ve 6 Avrupa dışı ülke eğitim bakanlıkları veya ulusal ajansları tarafından yürütülen bir faaliyet olan eTwinning çalışmalarına 2009 yılında dahil olan Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından organize ediliyor.


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@