Dr. S. Sırrı Kabadayı duyurdu: "Eskişehir'de kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinizi veriyoruz"

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı duyurdu: "Eskişehir'de kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinizi veriyoruz"

EĞİTİM 22.10.2023, 14:00 22.10.2023, 14:06
Dr. S. Sırrı Kabadayı duyurdu: "Eskişehir'de kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinizi veriyoruz"

Eskişehir'de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Dr. S.Sırrı Kabadayı, yaptığı açıklama ve duyuruda, "Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinizi veriyoruz. 22 yaşınızı tamamlamış ve 1 gün sigortalı çalışmışsanız ilgili meslekten kalfalık belgesi almak için aşağıdaki belgelerle 25 Ekim 2023 tarihine kadar okulumuza başvuruda bulunabilirsiniz" dedi. 

Dr. S.Sırrı Kabadayı, "Aralık ayında yapılacak sınavda başarılı olmanız halinde 5 yıl sigortalılığınız varsa Ocak ayında ustalık sınavına başvurabilirsiniz. 5 yıllık sigortalılığınız yoksa Aralık ayındaki sınavda başarılı olmanız halinde 31 Aralık 2023 tarihine kadar Okulumuza ustalık eğitimine başvurabilir, Haziran ayı sonuna kadar haftada 1 gün okula, 4 gün işletmeye giderek ustalık belgesine kavuşabilirsiniz. Bununla birlikte MYK-3 belgeniz ya da MEB onaylı 468 saatlik kurs belgeniz varsa kalfalık belgesi için; MYK-4 belgeniz ya da 756 saatlik kurs belgeniz varsa ustalık belgesi için doğrudan sınav başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca işyerine çırak ve kalfa alacaklar için gerekli olan usta öğreticilik belgesini de ustalık belgenizi, nüfus kağıdınızı ve 1 fotoğraf getirerek Okulumuzdan alabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak aşağıdaki telefonumdan beni arayarak bilgi alabilirsiniz. (Atatürk Bulvarı ETİ Arkeoloji Müzesi Yanı.) 0-532-661 74 31" diye konuştu. 

Başvuru için gerekli belgeler şu şekilde açıklandı:
1. Öğrenim belgesi(Diploma). Ustalık sınavı için ayrıca kalfalık belgesi.
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
3. 1 biyometrik fotoğraf
4. İşyeri ünvanlı meslek kodlu SGK prim dökümü (E- Devletten ya da SGK’dan alınabilir. Bağ-Kur’lu olanlar Vergi Dairesinden Vergi Mükellefiyet Belgesi alacaklardır.)

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@