Dünya Cam Yılı Anadolu Üniversitesi'nde kutlanacak

Anadolu Üniversitesi GSF Cam Bölümü ev sahipliğinde düzenlenecek olan CAMGERAN 2022 Uluslararası Cam Sempozyumu 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

EĞİTİM 14.09.2022, 15:32 14.09.2022, 15:37
Dünya Cam Yılı Anadolu Üniversitesi'nde kutlanacak

CAMGERAN 2022 Uluslararası Cam Sempozyumu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Anadolu Üniversitesi GSF Cam Bölümü ev sahipliğinde düzenlenecek olan sempozyum kapsamında; cam alanında araştırma ve eğitim veren kurumlar, akademisyenler, araştırmacılar, sanatçılar, tasarımcılar ve sektör temsilcileri bir araya gelerek uluslararası iş birlikleri oluşturulacak.

Sempozyum temaları yeni yüzyılda camın farklı disiplin ve alanlarını da kapsayacak şekilde belirlendi

Uluslararası Cam Komisyonu (ICG), Cam Dernekleri Topluluğu (CGA) ve Uluslararası Cam Müzeleri ve Koleksiyonları Birliği (ICOM) ile birlikte Birleşmiş Milletler 2022’yi Dünya da cam yılı ilan etti. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2022 Dünya Cam Yılı’nı Anadolu Üniversitesi, GSF Cam Bölümü “CAMGERAN 2022 Uluslararası Cam Sempozyumu” ile kutlayacak. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek sunumlar iki gün, dört oturumdan oluşacaktır. Sempozyum temaları yeni yüzyılda camın farklı disiplin ve alanlarını da kapsayacak şekilde; teknoloji ve inovasyon bağlamında cam, tasarım bağlamında cam, sanat bağlamında cam, sanat tarihi ve arkeolojide cam olarak belirlendi.

Dört gün boyunca sanatçılar, tasarımcılar, araştırmacılar, kurumlar, akademisyenler ile sektör temsilci ve yöneticileri bir araya gelecek

Türkiye’de bağımsız bir bölüm olarak Güzel Sanatlar Fakülteleri içinde kurulan ilk ve tek bölüm olan ve 2004 yılından bugüne ülkemizde cam alanında gerçekleştirilen pek çok organizasyonun paydaşlığını yapan Cam Bölümünün düzenleyeceği bu sempozyumda; 18 davetli konuşmacı Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda sunumlarını yaparken Cam Bölümü atölyelerinde 7 çalıştay düzenlenecek. Dört güne yayılan sempozyum süresince Polonya, Çekya, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda, Portekiz ve Türkiye’den davetli olarak katılan sanatçı, tasarımcı, akademisyen, sektör temsilci ve yöneticilerinin birbirinden ilginç konularda hazırlamış oldukları sunum ve çalıştaylar katılımcılarla gerçekleştirilecek.

2022 Cam Yılı, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde düzenlenecek olan CAMGERAN 2022 Uluslararası Cam Sempozyumu etkinlikleri ücretsiz olarak katılımcılara açık olacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@