DYK öğrenci başvuruları başladı... İşte e-kurs başvuru süreci

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları - DYK öğrenci başvuruları başladı. DYK öğrenci başvurusu nasıl yapılır? İşte e-kurs başvuru süreci...

EĞİTİM 25.08.2021, 17:17 25.08.2021, 17:31
DYK öğrenci başvuruları başladı... İşte e-kurs başvuru süreci

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 8. sınıf ve 12. sınıf öğrenciler için Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğrenci başvuruları 24-30 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada "8'inci ve 12'nci sınıflar ile mezun öğrencileri kapsayan 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı Destekleme ve Yetişme Kurslarının iş akış takvimi belli oldu. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvurular 24- 30 Ağustos'ta alınacak" denildi.

Kurs sınıfları ise 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında oluşturulacak..

DYK öğrenci başvurusu nasıl yapılır?

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir.

Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi açık öğretim okulu kullanıcı adı ve şifresi ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

DYK ne zaman başlayacak?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları 6 Eylül 2021'de başlayacak, 10 Haziran 2022'de dersler son bulacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@