Eğitim-Bir-Sen: CHP sınav iptali için dava açmadı ki!

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'dan Anayasa Mahkemesi'ne taşınan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklama...

EĞİTİM 11.11.2022, 10:22 11.11.2022, 10:29
Eğitim-Bir-Sen: CHP sınav iptali için dava açmadı ki!

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, Anayasa Mahkemesi'ne taşınan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. 

İbrahim Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Anayasa Mahkemesi'ne taşınan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yöneltilen sorular karşısında açıklama gereği duyulmuştur;

1-) Mevcut yasa CHP tarafından 12 noktadan mahkemeye taşınmıştır. Açılan davanın yasanın hangi maddeleri ile ilgili olduğunu görsellerde paylaşılmıştır. Kariyer sınavları ile ilgili madde mahkemeye TAŞINMAMIŞTIR.

2-) AYM yasanın sadece dava açılan ilgili kısımlarını görüşecektir. Sınavın iptaline yönelik dava açılmadığı için sınavın doğrudan iptal edilme durumu SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

3-) Ancak mahkeme kariyer basamaklarını anayasaya aykırı bulur ve kariyer basamaklarını ilişkin düzenlemeleri iptal ederse o zaman yasanın iptali sebebiyle sınavın iptali söz konusu olabilir.

4-) Şuan itibariyle herhangi bir sınav iptali durumu mahkeme karar vermeden söz konusu değildir.

5-) AYM Milli Eğitim Bakanlığı ve en çok üyeye sahip 3 sendikaya davet yazısı gönderip görüşleri alacaktır. Bu davetin ne zaman yapılacağı mahkeme tarafından belirlenecektir. Bugün için ortada henüz bir davet yoktur.

6-) Eğitim-Bir-Sen olarak görüşümüz nettir. Meslek Kanunu eksikleri tamamlanması gereken şekilde ortadadır, kanunda yapılması gereken tadilat genel merkezimizce kanun taslağı olarak kamuoyuna sunulmuştur. Kariyer basamakları Sınavla Değil Hizmet Yılı Esasına göre Düzenlenmelidir.

7-) 8 yıl öğretmenlik yapmış öğretmene Uzman, 4 Yıl uzmanlık yapan öğretmene Başöğretmen tazminatı verilmelidir."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@