banner163

Eğitim-Bir-Sen'den Bakan'a sitem

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Akar, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Şanlıurfa'da bir okul müdürüne yönelik sözlerine sitem etti...

EĞİTİM 06.01.2022, 09:57 06.01.2022, 10:17
Eğitim-Bir-Sen'den Bakan'a sitem

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Şanlıurfa ziyaretinde okul müdürüne yönelik sözleri Türkiye'de gündem oldu.

Bakan Özer, ziyaret ettiği okulun müdürüne "Buraya bir basketbol sahası yapılmaz mı? Siz ne biçim adamsız ya? Siz ne iş yapıyorsunuz? Para istediniz de para mı vermedik? Bu çocukları niye burada mahzun halde bırakıyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar, Bakan Özer'in bu sözleri sitrem etti. Akar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hz. Ali'nin “Herkesin içinde yapılan nasihat, nasihat değil hakarettir" sözlerini alıntıladı.

Akar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Biz öğrencilerimizin yanlışını dahi arkadaşlarının yanında söylemeyiz. Öğrenciler ve basının önünde bu yapılan nedir? Okullarımızın temizlik malzemesi, temizlik personeli, güvenlik personeli ve ödenekleri konusunda sıkıntıları ortadayken, okullar tam kapasite eğitim öğretime devam ettiği halde kantin kiraları dahi hâlâ %50 oranında ödenirken Bakan velilerin, öğrencilerin ve kameraların önünde neden basketbol sahası yok diyerek okul müdürüne “Siz ne iş yaparsınız ya? Para istediniz de paramı vermedik?” diye soruyor. Maalesef bu ifadeler kendisine yakışmadı."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@