Eğitim-Bir-Sen'in yarışmasında ödüller sahiplerini buldu... "Eskişehir eğitim kenti olarak üst seviyede"

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi'nin bu yıl altıncısını düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” Yarışması'nın ödül töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. Törene katılan Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Ayşen Gürcan, "En iyi yatırımın insana yatırım olduğunu bilerek okullaşma oranları ve eğitime katılımı ilk basamaktan itibaren yaygınlaşmasını sağladık. Eskişehir'imiz de bu yatırımlardan nasibini almıştır. Bugün Eskişehir eğitim kenti olarak ülkemizde üst seviyelerde anılması, yatırımlar sayesinde çocuklarımızın çalışmalarıyla gerçekleşmiştir" dedi.

EĞİTİM 26.05.2023, 13:23 26.05.2023, 13:36
Eğitim-Bir-Sen'in yarışmasında ödüller sahiplerini buldu... "Eskişehir eğitim kenti olarak üst seviyede"

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi'nin bu yıl altıncısını düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” Yarışması'nın ödül töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. 

Ödül törenine AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, STK temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Gürcan, ziyaretinde Eskişehir’in bir eğitim kenti olduğuna vurgu yaptı. 

“Okumak üç fiille bütünleşir: Oku, tesbih et ve hatırla”

Prof. Dr. Ayşen Gürcan, konuşmasında Eskişehir'in bir eğitim kenti olduğunu belirterek, “1990’dan beri eğitim camiasının içinde yer alıp öğretmenler ve öğrenciler yetiştiren biri olarak şunu ifade etmeliyim ki okumak sadece kitabî bir eylem değildir. İnsani, tabiatı ve kâinatı okumak olarak algılanmalıdır. Hakiki medeniyetin ilk emiridir okudur. Okunan bir şeyden sonuç oluşturmak en kıymetlisidir. Okumak üç fiille bütünleşir. Oku, tesbih et ve hatırla. Bunların sonucunda da kim olduğunu bil. Çocuklarımızın bu yarışma dolayısıyla okudukları kitaplar sonucunda deneme yazmalarıyla öğrenmelerini tamamlamış oluyor” dedi.

“En iyi yatırım insana yapılandır... Eskişehir'imiz de bu yatırımlardan nasibini almıştır"

AK Parti hükümeti olarak 2002’den beri eğitime özellikle önem verdiklerini vurgulayan Gürcan, “Bu alanda birçok reforma imza attık. Eğitimde fırsat eşitliğine ayrıca önem vererek bu konuda ülkemizi dünyada üst seviyelere taşıdık. En iyi yatırımın insana yatırım olduğunu bilerek okullaşma oranları ve eğitime katılımı ilk basamaktan itibaren yaygınlaşmasını sağladık. Bunların sonucu bugün ülkemizde yerli ve milli sanayi üretimin alt yapısını hazırlamış bulunuyoruz. Böylece bugün yerli ve milli teknoloji ürünlerimiz olan TOGG arabamızı, İHA’larımızı, SİHA'larımızı, raylı sistemlerdeki araçlarımızı ve daha sayamayacağımız sayıda sanayi alanında makina ve ekipmanlarımızı üretmekteyiz. Eskişehir'imiz de bu yatırımlardan nasibini almıştır. Bugün Eskişehir eğitim kenti olarak ülkemizde üst seviyelerde anılması, yatırımlar sayesinde çocuklarımızın çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Kentin vekili olarak şehrimizi gelinen noktadan daha ileriye taşımak için çalışmalara ivme kazandıracak yeni projeler üreteceğiz" diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Prof. Dr. Gürcan okul idarecilerine, öğretmenlere ve velilere teşekkürlerini iletti.

İbrahim Akar: Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz 

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar yaptığı açıklamada, "Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz kaybedeni olmayan “Bir Bilenle Bilge Nesil” yarışmamızın ödül törenini gerçekleştirdik. Bu seneki kitabımız Mehmet Niyazi’nin Çanakkale Mahşeri isimli eseriydi. 30 okulumuzdan öğrencilerimizin kaleme aldığı 300’e yakın eser değerlendirmeye tabi tutuldu. Dereceye giren ilk 10 eserin sahibi öğrencilerimize ve çalışmamıza katkı sunan danışman öğretmenlerimize ödülleri takdim edildi. Bu anlamlı gecemizde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Vali Yardımcımız Salih Altun, Genel Başkan Yardımcımız Muammer Karaman, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimize şükranlarımızı sunarız. Bu seneki yarışmamızın birincisi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencimiz İrem Yakışan başta olmak üzere ödül almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder, katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim. Bu güzel çalışmanın gerçekleşmesinde en büyük emeğe sahip Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen yönetim kurullarımıza teşekkür ederim" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@