Eskişehir'de 3 rektörden ortak çağrı

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi rektörleri ortak açıklamayla duyurup çağrıda bulundu...

EĞİTİM 03.08.2021, 12:46 03.08.2021, 13:43

Eskişehir’de 3 üniversitenin işbirliğiyle kurulan 'Tercihim Eskişehir' çevrimiçi platformunun 2’nci yılında bir araya gelen üniversitelerin rektörleri, platformu tanıtarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Tercihim Eskişehir” Platformu 

Eskişehir’de yer alan Anadolu ÜniversitesiEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) rektörleri, geçen yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından bir araya gelerek çevrimiçi bir platform kurmuştu. Platformun kuruluşunun 2’nci yılında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Anadolu Üniversitesi Konukevi’nde bir araya geldi. “Tercihim Eskişehir” adıyla kurulan platformda; tercih yapacak öğrencilere kentin tanıtılması ve eğitim programlarının yer aldığı internet sitesi anlatıldı. Programda “Bir Şehir, Üç Üniversite ve Neden Eskişehir” adlı tanıtım filmi izlendi. Geçen yıl 128 bin 247 kez erişim sağlanan platformda, 5 farklı başlıkta düzenlenen toplam 221 çevrim içi söyleşi yapılmıştı. Tanıtımı bugün yapılan platform, 3-4-5 Ağustos tarihlerinde erişime açık olacak.



"'Neden Eskişehir?' sorusunu cevaplıyoruz"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal platformla ilgili bazı bilgiler verdi. Üniversiteli olacak gençler için tercih döneminin zor bir süreç olduğuna ve kurdukları platformun süreci kolaylaştıracağına değinen Erdal, “Tercih dönemi zor bir dönem, öğrencilerimiz geleceklerine, kariyerlerine ve bundan sonraki yaşamlarına yön verecekler. Seçtikleri bölüm bunları belirleyecek. Bu anlamda bizim bu platformdaki amacımız da aday öğrencilerimize en fazla bilgiyi ve deneyimi aktarmak. Günümüzdeki pandemi şartları sınırları zorlatıyor. Zaman ve mekândan azade platformları sağlamak bizim görevimiz. Bu bağlamda da ‘Tercihim Eskişehir’ platformu, öğrencilerimize zaman ve mekân sınırlaması olmadan rahatlıkla bilgiye ulaşabilecekleri bir ortamı sağlıyor. ‘Neden Eskişehir?’ sorusunu cevaplıyoruz. Eskişehir’in öğrenci kenti olduğu, yaşamın, konaklamanın ve ulaşımın kolay olduğu, bunun üzerine her türlü eğitim imkanının sunulabileceği bir platformu veriyor. Buradaki amacımız da bu. ‘Eskişehir’de amacınıza ve kariyerinize uygun her türlü mesleği seçebileceğiniz bir eğitim hayatını vadediyoruz’ sloganıyla yola çıktık. Bu bağlamda da Eskişehir’in diğer kentlerden çok daha üstünlüğü var. Nitelikli eğitim ve araştırmalar yaparak birbirinin tamamlayan 3 devlet üniversitesinin varlığını Eskişehir için büyük bir nimet olarak görüyoruz. Tercihim Eskişehir platformu öğrencilere maksimum bilgiyi, doğru kanaldan vermek üzere planlandı. Öğrencilerimiz bu platformda bilgi paylaşacaklar, konuklarımız deneyimlerini paylaşacaklar, öğrenci söyleşileri olacak. Bu platform da Eskişehir’in öğrencilere sunduğu bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz platformun bütün gençlerimize, geleceklerini yönlendirmede hayırlı, uğurlu ve yararlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Eskişehir’de okumak bir ayrıcalıktır”

Eskişehir’de öğrenci olmanın kazanımlarından bahseden ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak da, “Eskişehir’in sahip olduğu kültürel, sportif ve sanatsal alandaki imkânlar, tüm üniversite öğrencilerine unutulmaz bir eğitim-öğretim ve üniversite hayatı vadetmektedir. Üniversitelerimizin sahip olduğu uluslararası öğrenciler ve programlar sayesinde öğrencilerimizin ufukları daha da geniş hale gelmektedir. Öğrencilerimizin kendini geliştirme imkânı ve özgüveni de artmaktadır. Eskişehir’de okumak bir ayrıcalıktır diyoruz. 3 üniversite olarak sunduğumuz eğitim ve öğretimdeki kalite, bilimsel çalışmalardaki niteliklerin artışı ve Eskişehir’in öğrencilerimize sunduğu imkânlar burada okumanın ayrıcalık olduğunu hissettirecektir. Bu nedenlerden ötürü; ön lisans, lisans ve yüksek lisans alanında aday olan tüm üniversite öğrencilerini Eskişehir’de okumaya davet ediyoruz” dedi.

"Geçtiğimiz yıl büyük ses getirdi"

Eskişehir’deki her 10 kişiden birinin üniversite öğrencisi olduğunu vurgulayarak başlayan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu da “Üç üniversitemizin işbirliği ile başlatılan ve ikincisiyle devam eden, aslında sürdürülebilirliği de bu vesile ile sağlanan bu önemli platform geçen yıl büyük bir ses getirdi. Üniversite adaylarına tercihlerini yaparken aradıkları, görmek istedikleri her türlü bilgi ve yönlendirmeyi içinde bulabilecekleri bir platform zenginliği sunuldu. Eskişehir Tercih platformu aynı zamanda şehrimizi, üç üniversitemizi tanıtmanın yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunan bileşenleri içeriyor” dedi. 

200’e yakın çevrim içi söyleşi gerçekleştirilecek

İlgi, yetenek ve değerlerine en uygun mesleği bulma ve şehri tanıma imkânı sunan platformda, alanında yetkin akademisyenler 165 farklı üniversite programını tanıtırken kariyer danışmanları da gelecek planlaması konusunda öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak. Öğrenci adayları 200’e yakın söyleşiyle yolu Eskişehir’den geçen bilim, sanayi, teknoloji, iş, sanat ve kültür dünyamızın seçkin isimlerden Eskişehir deneyimlerini dinleme fırsatı da bulacak. 3,4 ve 5 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek zirve söyleşilerinin konukları ise sırasıyla: Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkan Yardımcısı Sibel Aksu Yıldırım, TRT Haber’de Dün Bugün Programı Sunucusu Selver Gözüaçık, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Soner Şahin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Büyük Veri, Makine Öğretimi, VR, AR ve Sağlık start-UP Yöneticisi Prof. Dr. İsmail Uzun.

Üç üniversiteye ve şehre ilişkin detaylı bilgi almak, oturumları takip etmek, söyleşilere soru bırakmak ve etkinlik takvimine erişmek isteyen aday öğrenciler “Tercihim Eskişehir” platformuna http://www.tercihimeskisehir.com adresinden ulaşabilir.



 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@