Eskişehir'de eğitimde büyük hamle başladı... Okullarda seferberlik

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 14 ilçe milli eğitim müdürü ile bir araya geldi toplantıda Eskişehir'in eğitimdeki hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Pervin Töre, ayrıca okulları tek tek ziyaret ederek "Temel Eğitimde 10 Bin Okul" projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.

EĞİTİM 13.06.2022, 13:50 13.06.2022, 14:38
Eskişehir'de eğitimde büyük hamle başladı... Okullarda seferberlik

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre başkanlığında 14 ilçe milli eğitim müdürünün katılımıyla eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya il millî eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri de katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre, Bakanlığın"Temel Eğitimde 10 Bin Okul" projesi, "Çevre Dostu 1.000 Okul" projesi, "Köy Yaşam Merkezleri" ile köy okullarının aktif eğitim birimi olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar ile yaz okulları ve yaz döneminde gerçekleştirilecek DYK kursları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Hedef 5 yaş okullaşma oranının yüzde 100'e ulaşması

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi ile bir taraftan okul öncesi eğitime erişimi artırmak diğer taraftan da eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için ilkokullar arası imkân farklılıklarını azaltmanın hedeflendiği belirtildi. Proje kapsamında ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 5 yaş okullaşma oranının yüzde 100'e ulaşması için derslik yapımının da devam ettiğinin bilgisi verildi.

Çevre dostu, sıfır atıklı okullar 

İlçe milli eğitim müdürlerinin de konuya ilişkin sunum yaptığı toplantıda, "Çevre Dostu 1.000 Okul" projesiyle kaynakların daha verimli kullanımıyla atık miktarının en az seviyeye indirilmesi, "sıfır atık" yaklaşımının küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılanması, okullarda verimliliğin artması, israfın önüne geçilmesi, çevresel risklerin azaltılması, çevre koruma bilincinin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtilirken Çevre Dostu Okullarımızın, gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerdeki önemi vurgulandı.

Proje kapsamında ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak çalışmalarla fiziki şartların düzenleneceği, öğrencilerimize çevre dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi konularında eğitimler vererek çevre bilinci kazandırmaya ve bu bilincin sürdürülebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

Tarım meslek liseleri için ilçelerde tarım alanları açılacak 

Tarım meslek liselerinin öneminin de görüşüldüğü toplantıda Sarıcakaya ilçesinde 30, Mahmudiye ilçesinde 34 kontenjan ile Tarım Alanı açılacağı belirtildi.

Eskişehir kütüphanelerinde 1 milyon kitap!

Kütüphanelerdeki kitap sayılarının da artmaya devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, kütüphanelerdeki kitap sayımızı 2022 yılında 1 milyona çıkartmayı hedeflediğini belirtti.

Pervin Töre: Olumlu sonuçlarını alacağız 

Valilik himayesinde Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerden de bahsedilen toplantıda, tüm birimlerimizin, okul ve kurumlarımızın iş birliği içinde çalışmasının önemini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Töre, ilerleyen süreçlerde bu çalışmaların olumlu sonuçlarının alınacağını belirtti.

Okulların ihtiyaçları bir bir karşılanıyor, Pervin Töre yerinde inceledi

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okullarda yapılan çalışmaları da yerinde incelemeye devam ediyor. 

Temel Eğitimde 10 Bin Okul projesi kapsamında okulların bahçe düzenlemelerinin gerçekleştirildiği, tuvalet, lavabo, kapı, pencere onarımları yapıldığı iç ve dış mekân boya ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi. Pervin Töre son olarak yetkililerle TOKİ Şehit Emre Bolat İlkokulu, Şehit Mustafa Türkel İlkokulu, İsmet Paşa Şehit Mevlüt Kahveci İlkokulu gibi birçok okulu ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyip talep ve ihtiyaçları okul yetkilileri ile konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@