Eskişehir'de "Gençler İçin Gazetecilik" Projesi başladı

TRT Genel Müdürlüğü, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ile hazırlanan "Gençler İçin Gazetecilik" projesi açılış töreniyle başladı.

EĞİTİM 17.01.2023, 17:05 17.01.2023, 17:09
Eskişehir'de "Gençler İçin Gazetecilik" Projesi başladı

TRT Genel Müdürlüğü, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ile hazırlanan "Gençler İçin Gazetecilik" konulu workshop çalışmaları 17 Ocak'ta ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda yapılan açılış töreniyle başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik Gençler İçin Gazetecilik Koordinatörü Alpay Arı ve ekibinin programı tanıtmasıyla devam etti. Programın ardından 3 gün sürecek atölye çalışmalarına başlayan Eskişehir'deki farklı okullara ait öğrenciler 19 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde uluslararası geçerliliği olan başarı sertifikalarını alacak.

TRT'nin insan merkezli habercilik ve yayıncılık anlayışının ötesine geçerek küresel insani sorunların çözüme ulaştırılması ve ortak yaşam kültürünün geliştirilmesi noktasında sürdürülen sosyal farkındalık projelerinden biri olan Gençler İçin Gazetecilik (Journalism for Juniors) Projesi kapsamında 2017 yılından beri gençlere yönelik Dijital Gazetecilik Atölyeleri düzenlendiği ifade edildi. 

Gençler için Gazetecilik Projesi nedir?

Gençler için Gazetecilik Projesi'nin temel hedefi, gençlerin dünyada somut bir değişim yaratma yeteneklerini fark ederek dijital medyanın gücünü, evrensel bir insani değer oluşturmak ve tüm dünya vatandaşlarını içine alan toplumsal bir bilinç yaratmak üzere kullanmalarına katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda "Herkesin bir hikâyesi var ve herkes hikâyesini anlatabilmeli" felsefesini benimseyen TRT Gençler için Gazetecilik Projesi, genç bireylerin, haberin sadece nesnesi değil öznesi de olmalarını; sadece kendilerinin değil sesini duyuramayanların da sesi olmalarını konusunda bireysel farkındalık yönetiminin geliştirilmesine odaklanmıştır.

TRT'nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşan Gençler için Gazetecilik Ekibi, gerçekleştirilen atölyelerde, gençlere; gazeteciliğe giriş temel konularının yanı sıra, yazılı-sözlü hikâye anlatımı; telefon, tablet gibi mobil araçlarla video çekim ve düzenleme tekniklerini öğreterek, genç bireylerin hikâye anlatıcılığını geliştirmeyi ve ürettikleri hikâyeleri dijital platformlar üzerinden tüm dünyaya duyurmalarını teşvik etmektedir. Ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 36'den fazla eğitim kurumunda gerçekleştirilen Dijital Gazetecilik Atölyelerinden, dezavantajlı konumda olanlar başta olmak üzere, farklı sosyal gruplardan ve coğrafi bölgelerden 2700'den fazla lise öğrencisi yararlandı. 

Geçtiğimiz yıllarda Suriye, Afganistan, Irak gibi iç çatışmaların yaşandığı ülkelerde, zor şartlarda eğitimlerini sürdüren gençlere ulaşan TRT Gençler için Gazetecilik Ekibi, Ocak ayında Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde 80 kişiye yakın genç ile bir araya gelerek Dijital Gazetecilik Atölyesi gerçekleştirecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde 17-18-19 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan program; planlanan atölyeler ile TRT'nin deneyimli gazetecilerini buluşturarak yeni nesil dijital gazetecilik alanında gençlere farklı bakış açıları sunacak. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@