Eskişehir'de tüm okullarda coşkuyla okundu

Yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir’de okullarda bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı okundu.

EĞİTİM 11.01.2021, 12:58
Eskişehir'de tüm okullarda coşkuyla okundu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması sonrası bugün 81 ilde eş zamanlı olarak tüm okullarda bayrak töreni gerçekleştirildi.Eskişehir’de gerçekleşen bayrak törenlerinde de İstiklal Marşı hep bir ağızdan gür sesle okundu.

Eskişehir Ticaret Borsası Ortaokulu ve Ticaret Borsası İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Oktay Turinay İstiklal Marşı’nın okunması ile ilgili yaptığı açıklamada, her hafta coşkuyla öğrenciler il birlikte okunan İstiklal Marşının, salgın koşulları nedeniyle bir süredir okunamadığını hatırlattı. Turinay, “Milli Eğitim Bakanlığımızın kararı ile 11 Ocak Pazartesi saat 10.00 da İstiklal Marşı'mızı okuma kararı alınması sebebiyle, okulumuzda biz de idarecilerimiz ve personelimizle birlikte İstiklal Marşımızı okuduk. Bu coşkuya öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz canlı dersleri başında EBA’dan ekran başında katılırken, dersi olmayan öğrencilerimiz velilerimiz ile birlikte balkonlardan ellerinde bayraklarla ve bulundukları yerden katıldılar" dedi.

Minik Başak da eşlik etti
Bayrak töreni kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde büyükleriyle birlikte İstiklal Marşı’na eşlik eden minik Başak’ın sevimli hali objektiflere yansıdı. Babası Semih Yavuz ile birlikte katıldığı törende İstiklal Marşı’na eşlik eden 3 yaşındaki Başak Yavuz törende ilgi odağı oldu. Ay yıldızlı kıyafeti ile İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk büstünün önünde fotoğraf çektiren minik Başak, görenleri duygulandırdı.


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@