Eskişehir'de yüz yüze sınavlar yapılacak mı, yapılmayacak mı? Belli oldu

Eskişehir'de veliler ve öğrencilerin merakla beklediği karar belli oldu... Hangi sınıfların yüz yüze sınavları yapılacak, hangilerinin yapılmayacak? İşte detaylar...

EĞİTİM 26.03.2021, 14:36 26.03.2021, 14:59
Eskişehir'de yüz yüze sınavlar yapılacak mı, yapılmayacak mı? Belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, Kovid-19 salgını açısından "yüksek" ve "çok yüksek" risk gruplarındaki illerde ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında 26 Mart'tan sonra planlanan sınavların 3 Mayıs'tan itibaren uygualanabileceği açıklanmıştı. 

Bu açıklama sonrasında, Bakanlığın son haftalık haritasına göre "kırmızı" olan ve "çok yüksek risk" grubuna giren Eskişehir'de nasıl bir uygulama olacağı konusunda ise soru işaretşleri oluşmuştu. 

Eskişehir'de veliler ve öğrencilerin merakla beklediği karar belli oldu...

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Bakanlığın son kararının Eskişehir'de aynen uygulanmasına karar verildi. 

4. ve 8. sınıfların sınavları yapılacak

Buna göre, Eskişehir'de 4. ve 8. sınıfların yüz yüze sınavları belirlendiği gibi gerçekleştirilecek. 

5, 6 ve 7. sınıfların sınavları 3 Mayıs'tan sonra  başlıyor

Öte yandan, 5, 6 ve 7. sınıfların 26 Mart'tan sonra planlanan yüz yüze sınavlarının şu an için yapılmayacağı ve 3 Mayıs'tan itibaren yapılmasına başlanacağı belirtildi. 

Salgının seyrine ve Eskişehir'in durumuna göre yeni karar alınabilir

Öte yandan yetkililer, Bakanlığın son açıklamasında belirtildiği salgının seyrine göre, Eskişehir'de de yeni kararlar alınabileceğini, 26 Mart itibari ile mevcut kararın Bakanlığın son yazısına göre uygulandığını ifade etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@