Eskişehir Düşünce Okulu öğrencileri İstanbul'u gezdi 

Türk Dünyası Vakfı Eskişehir Düşünce Okulu öğrencileri, düzenlenen İstanbul gezisinde İstanbul'un birçok tarihi ve kültürel yerini tanıma olanağı buldu. 

EĞİTİM 13.07.2021, 11:34 13.07.2021, 11:38
Eskişehir Düşünce Okulu öğrencileri İstanbul'u gezdi 

Türk Dünyası Vakfı Eskişehir Düşünce Okulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 52 kişilik grup, düzenlenen İstanbul Kültür Gezisi ile İstanbul'un birçok tarihi ve kültürel yerini gezdi ve bilgilendi. 

Tarihi ve turistik yerleri rehberlerle gezdiler 

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi paydaşlığında Türk Dünyası Vakfı bünyesinde 2017 yılından bu yana edebiyat, sanat ve tarih başta olmak üzere farklı disiplinlerle etkili okuma-yazma, eleştirel düşünme alanlarında çalışmalar yapan Eskişehir Düşünce Okulu, yerinde öğrenme ve kültürel bellek bilinci ile iki gün Avrupa Yakası’nda bir gün de Üsküdar’da tarihi ve turistik yerleri alanında uzman rehberler eşliğinde gezdi.

Tarihi yerinde öğrendiler 

5 Temmuz Pazartesi günü Tarihi Yarımada turu ile başlayan gezi, Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Ömer Arısoy ev sahipliğinde gerçekleşen tanışma ve akşam yemeğinin ardından 6 Temmuz Salı günü İbrahim Akkurt rehberliğinde Merkez Efendi Cami, Merkez Efendi Millet Kıraathanesi, Panorama 1453, Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Erikli Baba Türbesi, Kazlıçeşme Sanat, Yenikapı Mevlevihanesi ziyaretleri ile devam etti. Zeytinburnu Belediyesi ev sahipliğindeki akşam yemeği ile gezinin Zeytinburnu bölümü tamamlanmış oldu.    

Üsküdar turu    

7 Temmuz Çarşamba günü Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde sahil turu ile başlayan gezi, Halil Çavdar rehberliğinde Hanım Sultanlar Müzesi ve Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi ziyareti ile devam etti.  İstanbul Gezisi Üsküdar Bölümü Boğaziçi Turu, öğle yemeği, Mihrimah Sultan Cami, Şemsi Paşa Cami, Nev Mekân ziyaretleri ve akşam yemeği ile tamamlanmış oldu.

Hafızalardan çıkmayacak bir gezi 

Eskişehir Düşünce Okulu yetkilileri, öğretmenleri ve öğrencileri, kültür, sanat, tarih ve tabiatla dolu, kapsamlı içeriği ile katılımcıların hafızalarında önemli bir yer tutacak olan bu anlamlı geziye katkılarından dolayı Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Ömer Arısoy'a, Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen’e ve her iki belediyenin özverili çalışanlarına teşekkür ettiklerini ifade etti. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@