banner163

Eskişehir'e kıymayın efendiler!

Eskişehir’deki ilkokullarda ve ana sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak… Öte yandan bazı özel ve resmi okullarda sınıflar bölünmeden kalabalık sınıflarla eğitime başlanmasının planlanması, vaka sayılarının arttığı Eskişehir’deki salgının durumu ile ilgili endişeleri de arttırdı…

EĞİTİM 27.02.2021, 12:16
Eskişehir'e kıymayın efendiler!

1 Mart'tan itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağı açıklanmıştı. Bu hafta Eskişehir’de de köylerdeki okullar dışından, ilkokullarda yüz yüze eğitime başlanması bekleniyor. Eskişehir Valiliği’nden yapılan son açıklamada, 1 Mart tarihinde eğitimde 15 Şubat’tan beri uygulanan kararların devam edeceği, 1 Mart’ta açıklanacak yeni kararlara göre 2 Mart’ta Eskişehir’de yeni uygulamaya geçileceği açıklandı.

Birçok okulda sınıflar ikiye bölünürken bazılarında bölünmedi

Öte yandan Eskişehir’de birçok okulda verilecek yüz yüze eğitimlerde sınıfların ikiye bölündüğü, sınıfların bir gün bir bölümüne, diğer gün diğer bölümüne yüz yüze eğitim verilecek şekilde düzenleme yapıldığı öğrenildi. Ancak bazı özel okul ve resmi okullarda sınıflardaki tüm öğrencilerin aynı gün eğitim alacağı şekilde hazırlık yaptıklarının öğrenilmesi Eskişehir’de endişeleri arttırdı.

Eskişehir’de vaka sayısını daha da artırabilir

Okullardaki yoğunluk ve pandeminin yayılma riskini artıracak bu durumun, bu hafta vaka sayısının yine artışa geçtiği görülen Eskişehir’de, Türkiye’deki bazı illerdeki gibi vaka sayısında yine patlama yaratmasından endişe ediliyor.

Özellikle esnaf ek tedbirler gelmesinden endişeli

Vaka sayılarının arttığı illerde ek tedbirler alınmasına başlandı. Kalabalık sınıflarla yüz yüze eğitime başlanması durumunda vaka sayısı artmasının Eskişehir’de de ek tedbirleri gündeme getirebilecek olması da endişelerin bir diğer odak noktası. Esnafa yönelik tedbirlerin gevşetilmesinin gündemde olduğu bugünlerde, vaka artışının ek tedbirlerle Eskişehir esnafının yine dükkanlarını açamamasına sebep olması da muhtemel. Eskişehir esnafı da bu konuda yüz yüze eğitimde sınıfların bölünmesinden yana olduklarını ve Eskişehir’in bir an önce normalleşen iller arasında yer almasını istediklerini dile getiriyor.

Önümüzdeki birkaç hafta çok önemli

Söz konusu okullarda da önümüzdeki birkaç hafta sınıflar bölünerek, ayrı günlerde yüz yüze eğitim yapılması, diğer günler de uzaktan eğitime devam edilmesinin sağlanması isteniyor. Yetkililer söz konusu okullarda da bu konuda düzenleme yaparlarsa, Eskişehir’de vaka sayısının artışına karşı önemli bir önlem olacağı düşünülüyor.

2 Mart’tan itibaren yeni uygulamalar başlayacak

Öte yandan Eskişehir Valiliği’nden yapılan son açıklamada, “15 Şubat'tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak'tan beri uygulanan; 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir” denildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@