Eskişehir eğitimde yurtdışına açılıyor! Hakan Cırıt açıkladı

Eskişehir'de eğitimde iki önemli gelişme yaşandı... Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna hak kazandı. Ayrıca, Eskişehir'in Erasmus mesleki eğitim programları kapsamında 7 yıl için akredite edildiği açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, bu sayede AB fonlarından karşılanacak etkinliklerle Eskişehir'deki öğretmen ve öğrencilerin yurtdışında eğitimler alabileceğini, staj yapabileceğini belirtti.

EĞİTİM 15.03.2021, 21:59
Eskişehir eğitimde yurtdışına açılıyor! Hakan Cırıt açıkladı

Eskişehir'de eğitimde iki önemli gelişme açıklandı... 

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü de akredite oldu 

Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı. Sunulan 240 başvurudan uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınırken, ve bağımsız dış uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna hak kazanmıştır.

Uluslararası etkinlikler düzenlenecek, öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri yurtdışına gidecek 

2020-2027 yıllarını kapsayan akreditasyon programında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü temel ve ortaöğretim kurumlarının tümünü kapsayan pek çok alanda öğrenci, öğretmen, veli ve okul yöneticilerine yönelik uluslararası etkinlikler gerçekleştirecektir.

Masraflar Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak 

Bu çalışmalar kapsamında yürütülecek uluslararası hareketlilikler, dil eğitimleri ile geliştirilecek öğretim programları ve öğretim materyalleri Avrupa Birliği fonları tarafından karşılanacaktır.

Eskişehir'de mesleki eğitimde de önemli gelişme 

Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 264 başvurunun değerlendirme süreci de tamamlandı.

Eskişehir Milli Eğitim de 7 yıllık akredite kazandı 

Uygunluk kriterlerini taşıyan başvurular içerik değerlendirmesine alındı ve bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Erasmus mesleki eğitim programları kapsamında gelecek 7 yıl için akredite edilmiştir.

AB finanse edecek

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından önümüzdeki bu süreçte öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik olarak dil eğitim çalışmaları ve uluslararası değişim programları planlandığı şekilde yürütülecektir. Bu akreditasyon programı kapsamında İlimizde yer alan sanayi kuruluşları ve diğer kamu kuruluşları ile birlikte çalışmalar gerçekleştirilecektir. Eskişehir’in havacılık, savunma, demiryolları, makine, tarım, motor, ticaret ve inşaat alanındaki çalışmaları uluslararası kapsamda desteklenecek, Eskişehir mesleki eğitim alanında dünyanın farklı ülkelerinde yer alan uzman firmalarla iş birliğine gidilecektir. Dil eğitimi süreçleri ile öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin dünyanın herhangi bir ülkesinde alacakları her türlü eğitim – öğretim etkinlikleri bu akreditasyon programı çerçevesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilecektir. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mesleki eğitim alanında ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlılık ve heyecanla çalışmaktadır" dedi. 

Eskişehirli öğrenciler ve öğretmenler yurtdışına gidecek 

Hakan Cırıt, yaşanan bu gelişmeden büyük bir heyecan duyduklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz bu sayede eğitim programları ile yurtdışına gidebilecek. Öğrencilerimiz dil eğitimleri alabilecek, aynı zamanda yurtdışında staj yapabilecekler" diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@