Eskişehir'in üniversiteleri neyi bekliyor?

Türkiye genelinde üniversiteler ardı ardına eylül ayında yüz yüze eğitime başlayacaklarını duyururken, Eskişehir'deki üniversitelerin bu konuda sessiz kalması dikkat çekiyor. Eskişehir'de yurtlar, apartlar, esnaf, öğrencilerin gözü üniversitelerde, bir açıklama bekleniyor...

EĞİTİM 08.08.2021, 12:50 08.08.2021, 12:58
Eskişehir'in üniversiteleri neyi bekliyor?

Pandemi dönemi nedeniyle üniversiteler yaklaşık 1,5 yıldır kapalı, yüz yüze eğitime ara verilmiş durumda. Bu durum Eskişehir'de de ekonomiyi ve çok sayıda esnafı olumsuz yönde etkilemiş durumda ve etkileri sürüyor. Öğrenci kenti olan Eskişehir'de yaklaşık 1,5 yıldır öğrencilerin olmaması esnafı, apartları, yurtları ve ev sahiplerini olumsuz etkiledi. 

Çok sayıda üniversite açıkladı, duyurdu  

Öte yandan normalleşme dönemiyle birlikte 20 Eylül'de tüm üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması beklenirken, çok sayıda üniversite de 20 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayacaklarını duyurdu. Bazaı üniversiteler net şekilde eylül ayında yüz yüze eğitime başlayacaklarını duyururken, bazı üniversiteler de henüz senatoların durumu görüştüğünü belirterek kamuoyunu ve öğrencileri bilgilendiriyor. 

Eskişehir'de üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Eskişehir'deki üniversitelerden ses yok... 

Ancak Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nden henüz bu yönde bir açıklama ve duyuru gelmemesi kafalarda soru işaretleri yaratırken, bu durum hem esnaf hem de öğrencilerin kararsız kalmasına yol açıyor.

Sektör ve öğrencilerin gözü üniversitelerde 

Apart ve yurt sahipleri üniversitelerden bir açıklama gelmediği için öğrencilerin de kendilerinin de kararsız olduğunu, açıklama yapılması halinde çok sayıda öğrencinin Eskişehir'de apart ve yurtlara yerleşmeye başlayacağını söylüyor. 

Açıklama son dakikaya kalırsa karmaşa yaşanabilir 

Üniversitelerin açıklamaları son dakikaya bırakması durumunda ise, büyük bir yoğunluk ve karmaşa yaşanmasından endişe ediliyor. Ev ve barınacak yer bulma telaşı ve yoğunluğunun bu defa da koronavirüsün yayılma tehlikesini arttırması da endişeler arasında. Bu nedenle üniversitelerin bir an önce açıklama yapılması isteniyor.  

Eskişehir ekonomisi derinden etkilendi... Umutlar öğrencilerin dönmesinde 

Eskişehir esnafı ve özellikle hizmet sektörü de üniversitelerden bir açıklama beklediklerini, öğrencilerin en kısa sürede yeniden Eskişehir'e gelmesini beklediklerini söylüyor. Eskişehir'de üniversitelerde okuyan öğrencilerin, özellikle 2. 3. 4. sınıfların yaklaşık 1,5 yıldır uzaktan eğitime devam etmesi Eskişehir ekonomisini derinden etkilemiş durumda. 

İşte diğer üniversitelerin yaptığı bazı duyurular... 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü de aşağıdaki açıklama ile kamuoyunu bilgilendirdi 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@