Eskişehir yine öncü oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim modelini açıkladı... Bakan Özer'in mesleki eğitimle ilgili açıkladığı yeni model, Eskişehir OSB'nin 2019 yılında açarak hayata geçirdiği Özel EOSB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'ni akıllara getirdi... Eskişehir'de 2019'da hayata geçen model Türkiye'ye örnek oldu...   

EĞİTİM 22.10.2021, 14:16 22.10.2021, 14:26
Eskişehir yine öncü oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde gidilecek yeni düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özer: Mesleki eğitimde sanayicilerle işbirliği yapıp istedikleri elemanları yetiştireceğiz 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Biz eğitimi üçe ayırmak istiyoruz; temel eğitim, mesleki eğitim ve öğretmen eğitimi" diye konuştu. Mesleki eğitimde uygulayacakları yeni modelle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  "Mesleki eğitime büyük önem vereceğiz. Sanayicinin istediğini biz yetiştiremiyoruz. İşbirliği ile bunu yapacağız. Sanayicilere 'gelin protokol yapın sizin istediğiniz gibi yetiştirelim' diyeceğiz. Buna Turkcell ile başlayacağız. Protokol ile onların niteliklere göre mesleki eğitim vererek eleman yetiştireceğiz. Üniversite mezunu olanlara da mesleki eğitim vereceğiz" dedi. 

Eskişehir OSB 2019'da hayata geçirmişti 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in bu açıklamaları hemen akıllara Eskişehir OSB'nin en önemli projelerinden biri olan ve 2019 yılında açarak hayata geçirdiği Özel OSB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'ni getirdi. Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli'nin büyük önem verdiği ve her fırsatta önemini vurguladığı, her geçen yıl büyüyen ve dikkat çeken proje Türkiye'ye örnek olmuş oldu. 

Eskişehir'in okulu ve eğitim modeli Türkiye'ye örnek oldu 

Nadir Küpeli de daha önce yaptığı açıklamalarda, "Yetiştireceğimiz öğrencilerin öncelikle Eskişehir sanayiinde istihdamı temel arzumuz ve bu öğrencilerin  istihdam edilecekleri işletmelere katkı sağlayacak seviyede eğitilmeleri de en önemli hedefimiz. En son arzumuz bugün bile aramızdaki sanayicilerin bir çoğu ben dahil mesleki eğitim kökenli arkadaşlarımızdır. Öğrencilerimizi  de bu anlamda  ileride çağı yakalamış girişimciler olarak görmek arzusundayız" demişti.

Okul her geçen yıl büyüyor... Rekor başvuru yağıyor... Öğrenci sayısı 1560'a çıkacak 

Geçtiğimiz ay Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ve Eskişehir OSB yöneyimi Özel OSB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde gazetecilerle bir araya gelmiş ve okuldaki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Nadir Küpeli, okulu kurmalarındaki amaçlarının Eskişehir sanayisinin katma değerli ürün yapısını geliştirmesine imkân sağlayacak nitelikli insan gücünü en iyi şekilde eğitip, iş hayatına hazırlamak olduğunu söylemişti. Nadir Küpeli okul hakkında bilgiler vererek, “Eskişehir sanayisinin yaklaşık 1520 yıldır hayalini kurduğu okulumuz 2019 yılında ilk 100 öğrenciyle eğitim hayatına başladı. 2019 yılının son aylarında bu gördüğünüz modern kampüs binamızın yapım çalışmalarına başladık. Pandemi dönemi olmasına rağmen 910 aylık bir sürede okulumuzu geçen sene hizmete açtık. Üç ana bölümde eğitime başladık. Geçen yıl aldığımız öğrencilerle okulumuzun toplam öğrenci sayısı 373 kişiye çıktı. Bu yıl da 9’uncu sınıfa 390 yeni öğrenci daha aldık. Bu yıl ayrıca iki ana bölüm daha açtık. Okulumuza çocuklarını göndermek isteyen halkımızdan yoğun bir talep oldu. 500’ün üzerinde başvuru aldık. İnşallah birkaç yıl sonra okulumuzdaki öğrenci sayısının bin 560 kişiye çıkacak” demişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@