ESOGÜ nedir? Osmangazi Üniversitesi nerededir? ESOGÜ Tıp Fakültesi nerededir?

ESOGÜ kısaltmasıyla bilinen Osmangazi Üniversitesi nerede? ESOGÜ'nün açılımı nedir? ESOGÜ'de hangi bölümler var? ESOGÜ nedir? Osmangazi Üniversitesi nerededir? ESOGÜ Tıp Fakültesi nerededir?

EĞİTİM 23.03.2021, 17:11 17.04.2021, 00:30
ESOGÜ nedir? Osmangazi Üniversitesi nerededir? ESOGÜ Tıp Fakültesi nerededir?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 18 Ağustos 1993’te 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş; Mühendislik-Mimarlık, Tıp ve Fen Edebiyat Fakülteleri ile Üniversite Hastanesi Anadolu Üniversitesinden ayrılarak Osmangazi Üniversitesine bağlanmıştır. 

Eskişehir Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ile yeni açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Osmangazi Üniversitesi adıyla yeniden yapılanmıştır. Osmangazi Üniversitesinin adı, 1 Temmuz 2005 tarihinde 5379 sayılı Kanun ile "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir. 

ESOGÜ'de hangi imkanlar var?
Üniversite öğrencileri, çalışanları, emeklileri ve bunların bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin barınma, beslenme, çalışma, dinlenme, spor yapma ve serbest zamanlarını değerlendirme gibi sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Üniversitemiz kampüslerinde bulunan sosyal ve kültürel tesislere ilişkin faaliyetler Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri İktisadi İşletmesi tarafından yürütülür. Bu kapsamda kampüslerimizde kantinler, büfeler, kitabevi, konukevi, kapalı yüzme havuzu, personel lokali v.b. sosyal ve kültürel tesisler hizmet vermektedir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir merkezinde Meşelik, Bademlik, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi, Ali Numan Kıraç olmak üzere beş yerleşke ile Sivrihisar, Mahmudiye ve Çifteler ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin adresi nedir?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü Büyükdere Mah.Prof. Dr. Nabi AVCI Bulvarı No:4 26040 Odunpazarı - Eskişehir adresindedir. 

ESOGÜ'de hangi fakülteler var?
Yasal olarak 1993’te kurulmasına rağmen alınan Senato Kararı ile Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nin (EDMMA) kuruluş tarihi olan ‘1970’ senesi, ‘kuruluş yılı’ olarak kullanılmaktadır. 1994 yılında Sivrihisar Meslek Yüksek Okulu, 1995 yılında Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1998 yılında ise Eğitim Fakültesi kurulmuş, 2008 yılında Diş Hekimliği Fakültesi ve Devlet Konservatuarı birimlerimize eklenmiştir. 

Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlamış, 2009 yılında ise Sanat ve Tasarım Fakültesi kurulmuştur. Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Son olarak 2013 yılında Turizm Fakültesi, 2018 yılında ise Hukuk Fakültesi kurularak geçmişten bugüne hızla büyüyen ve gelişen Üniversitemiz bünyesine eklenmiştir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin toplam yerleşke alanı 2.880.830 m2 olup bu alanın 80.000 m2 si derslik-laboratuvar-ofis, 50.000 m2 si sosyal tesis-kütüphane ve 62.000 m2 si sağlık alanı olarak kullanılmaktadır. Meşelik, Bademlik, Çamlık, Ali Numan Kıraç, Sivrihisar, Sarıcakaya, Mahmudiye, Çifteler ve Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkelerinde eğitim-öğretim, AR-GE ve sağlık hizmeti faaliyetlerini sürdürmektedir. 

50 yıllık bilimsel birikimi ile köklü ve güçlü bir üniversite olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 12 Fakülte, 2 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü ve 32 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bilgi üretmeye devam etmekte, çağdaş bilim yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.

            MEŞELİK YERLEŞKESİ

Bu yerleşkede bulunan birimler:

Diş Hekimliği Fakültesi 
Eğitim Fakültesi 
Fen Edebiyat Fakültesi 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 
Hukuk Fakültesi
İlahiyat Fakültesi 
Mühendislik Mimarlık Fakültesi 
Sanat ve Tasarım Fakültesi 
Sağlık Bilimleri Fakültesi 
Tıp Fakültesi 
Turizm Fakültesi 
Ziraat Fakültesi 
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
Eğitim Bilimleri Enstitüsü 
Fen Bilimleri Enstitüsü 
Sağlık Bilimleri Enstitüsü 
Sosyal Bilimler Enstitüsü 
Yabancı Diller Bölümü

            Meşelik Yerleşkesi 160 Hektarlık bir alanda kurulmuştur. Yerleşke içerisinde 80,000 m2 cumhuriyet parkı, 8,500 m2 alanda kurulu ESOGÜ bahçe piknik alanı tesisleri; 2,200 m2 kapalı, 3,500 m2 açık alanı bulunan bir çarşı bulunmaktadır.

            Üniversitemiz Meşelik Yerleşkesine, şehir merkezinden ESTRAM (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi) ve 2- 3(kırmızı)- 8-13(Terminal- Meşelik)- 18- 24(kırmızı)- 19- 27 (Tren Garı - Meşelik)-34-36-37-42-43-44(kırmızı)- 50-54-55(Tren garı - Meşelik) numaralı belediye otobüsleri ve minibüsler ile ulaşım mümkündür.

            ALİ NUMAN KIRAÇ YERLEŞKESİ 

            Bu yerleşkede bulunan birimler:

            - Ziraat Fakültesi

            Ali Numan Kıraç Yerleşkesi 11 hektarlık bir alanda konumlanmıştır. Yerleşke çevresinde 32 hektar, Mayıslar köyünde 41 hektar olmak üzere toplamda 73 hektarlık deneme ve uygulama tarlalarına sahiptir. Ali Numan Kıraç Yerleşkesine şehir merkezinden 11, 31 numaralı belediye otobüsleri ve 11, 16, 38 numaralı minibüsler ile ulaşılmaktadır.

            ÇAMLIK YERLEŞKESİ

            Bu yerleşkede bulunan birimler:

            - ESOGÜ Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi

            13,076 m2 bir alanda kurulu bulunmaktadır.

            BADEMLİK YERLEŞKESİ

            Bu yerleşkede bulunan birimler:

            - Sanat ve Tasarım Fakültesi

            - Mimarlık Bölümü

            Bademlik Yerleşkesi 39,170 m2 bir alanda konumlanmıştır. Yerleşkeye şehir merkezinden 1 ve 22 numaralı belediye otobüsleri ile ulaşılabilmektedir. 22 numaralı otobüs Bademlik - Meşelik kampüsleri arasında sefer yapmaktadır. 

            ORGANİZE SANAYİ YERLEŞKESİ

            Bu yerleşkede bulunan birimler:

            - Eskişehir Meslek Yüksekokulu

            19,736 m2 bir alanda konumlanmıştır.

            MAHMUDİYE YERLEŞKESİ

            Bu yerleşkede bulunan birimler:

            - Mahmudiye Meslek Yüksekokulu

            Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir. 62,112 m2 bir alanda hizmet vermektedir.

            SİVRİHİSAR YERLEŞKESİ

            Bu yerleşkede bulunan birimler:

            - Sivrihisar Meslek Yüksekokulu

            Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir. 31,784 m2 bir alanda hizmet vermektedir.

            ÇİFTELER YERLEŞKESİ

            Bu yerleşkede bulunan birimler:

            - Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

            - Yaşlı Bakımı ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü

            Eskişehir'in Çifteler ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Kampüs İçi Ulaşım

Üniversitemiz Meşelik Kampüsü içerisinde öğrencilerimize ve personelimize fakültelerine kolay ulaşım sağlayabilmeleri için ring servis hizmeti sağlanmaktadır. Kalkış noktası Tıp Fakültesi giriş kapısı olan ring servisi tüm kampüse kolay erişim olanağı sunmaktadır.

Kente Ulaşım

Eskişehir, İstanbul’a 315 Ankara’ya 230 Bursa’ya 150 İzmir’e 415 ve Antalya’ya 450 kilometre uzaklıktadır. Karayolu ile olduğu gibi demiryolu ile de yurdumuzun hemen her tarafına bağlantısı bulunmaktadır.

ESOGÜ Tıp Fakültesi nedir? ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi nerededir?

Hacettepe Üniversitesi Senatosu’nun 13.02.1970 tarih ve 670-1 sayılı kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatının görüşü alınmak suretiyle bu Üniversiteye bağlı olarak ve tıp eğitim programının son üç klinik yılını kapsamak üzere Eskişehir’de Tıp Fakültesi açılmasına karar verilmiştir.

Diğer taraftan 30.11.1973 tarih ve 14728 sayılı Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren 1787 sayılı kanunla merkezi Eskişehir’de olmak üzere “Anadolu Üniversitesi” adı ile özerk ve tüzel kişiliğe haiz bir üniversite kurulmuş ve aynı Kanunun 6. maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatının görüşü alınarak Üniversitelerarası Kurulun tespitiyle Fakültemiz kurulmuştur.  Eskişehir’de ilk yüksek öğretim kurumu olan Eskişehir İTİA, 28 Mart 1983 tarihinde kabul edilen 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile (RG:30.3.1983) Anadolu Üniversitesi adını almıştır. 2809 sayılı yasanın 21 nci maddesi ile Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Eskişehir Tıp Fakültesi birleştirilmiştir. Fakültemiz 18 Ağustos 1993 gün ve 21672 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği Anadolu Üniversitesinden ayrılarak yeni kurulan Osmangazi Üniversitesine bağlanmıştır. Üniversitemizin ismi 06 Temmuz 2005 gün ve 25867 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5379 sayılı Kanunla “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi” olarak değiştirilmiştir. 2016 yılı itibari ile Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri bölümlerine bağlı 98 ( 43 Anabilim Dalı ve 55 Bilim Dalı'nda lisans ve tıpta uzmanlık eğitimi vermektedir.

Ülkenin sağlık sorunlarını bilen, iyi tanı koyup, iyi tedavi edebilen, koruyucu hekimliği uygulayabilen, ülkemizin kalkınması ve evrensel gelişmeye katkıda bulunan, bilimsel düşünceyi kendisine rehber edinen hekimler yetiştirme çabasında olan Fakültemiz, öğrencilerini öncelikle ülkemizin ihtiyacı olan pratisyen hekimliğe hazırlamaktadır. Ayrıca katılacakları uzmanlık sınavlarında başarılı olacakları ve akademik çalışma yapabilecekleri bilgi ve beceri kazandırılmaktadır. Fakültemiz, kurulduğundan bugüne kadar  4880 mezun vermiştir.

Fakülte, 01.01.2015 tarihi itibari ile 01.01.2021 tarihine kadar Akredite olmuştur. Entegre Eğitim Sisteminin uygulandığı fakültemizde PDÖ (Probleme Dayalı Öğretim) oturumları ile öğrencilerimizin hasta ve hastalıkla ilgili problemleri çözme yetenekleri geliştirilmektedir. Fakültemizde Farabi (yurt içi) ve  Erasmus (yurt dışı) Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programları uygulanmaktadır. Farabi Programında 9 Üniversite ile Erasmus Programında ise 4 Üniversite ile karşılıklı anlaşmamız bulunmaktadır. Bu değişim programları ile öğrencilerimizin farklı Tıp Fakültelerinde eğitim görmeleri sağlanmaktadır. Her öğrenciye 1 mikroskopun verildiği Çok Amaçlı Merkezi Mikroskopi Laboratuarımızda aynı anda 200 öğrenciye uygulama olanağı sağlanmaktadır.  Laboratuarımız aynı zamanda CCD kamera sistemine sahip monitörlerle desteklenmiştir. Maketler üzerinde temel hekimlik becerilerinin kazandırıldığı Mesleki Beceriler Laboratuarı 1999 yılından beri faaliyet göstermektedir. Fakültemiz derslikler bloğunda bulunan Elektronik Kütüphane ve Bilgisayar laborauvarında bilgisayar ve internet olanağı vardır.

Tıp Fakültesi Hastanesi 1999 yılından beri ISO 9001 kalite belgesine sahiptir. 1000 yataklı  modern hastanesi; sadece Eskişehir değil Afyon, Bilecik, Kütahya gibi çevre illerimizdeki hastaların gönderildiği  Onkoloji Merkezimiz ve 14 Mart 2011 tarihinde hizmete açılan 175 yataklı Kalp ve Göğüs Hastalıkları Merkezi ile hem bölge halkına sağlık hizmeti verilmekte, hem de öğrencilerimizin en iyi şekilde uygulamalı eğitim almalarına ortam sağlanmaktadır. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@