ESTÖMER ilk mezunlarını uğurladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ESTÖMER) Türkçe eğitimini başarıyla tamamlayan ve ESTÖMER'in ilk mezunları olan uluslararası öğrencilere katılım belgeleri, ESTÖMER tarafından düzenlenen mezuniyet töreniyle verildi.

EĞİTİM 07.06.2023, 11:32 07.06.2023, 11:39
ESTÖMER ilk mezunlarını uğurladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ESTÖMER) Türkçe eğitimini başarıyla tamamlayan ve ESTÖMER'in ilk mezunları olan uluslararası öğrencilere katılım belgeleri, ESTÖMER tarafından düzenlenen mezuniyet töreniyle verildi.

6 Haziran 2023 Salı günü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Özdemir, Prof. Dr. Onur Kaya ve ESTÖMER Müdürü Prof. Dr. Hülya Pilancı’nın yanı sıra ESTÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretim elemanları ve ESTÖMER öğrencileri katıldı.,

“İlk mezunlarımızı veriyoruz”

ESTÖMER Müdürü Prof. Dr. Hülya Pilancı, küreselleşen dünya düzeni içerisinde kültürlerarası iletişimin önem kazandığının altını çizdiği konuşmasında, küreselleşme ve kültür ilişkisinin en belirgin şekilde göründüğü alanlar arasında dil öğretiminin ilk sırada yer aldığını vurguladı. Prof. Dr. Pilancı, “Bu bağlamda, Merkezimizin başta gelen amacı, Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilere Türkçeyi öğretmek ve Türk kültürünü aktarmaktır. Bu hedefe ulaşmak için kurulduğumuz 21 Kasım 2021 tarihinden bu yana bir yandan bize verilen mekânı hazırlarken bir yandan da Türkçe öğretimini başlattık. 14 farklı ülkeden 20 öğrenciye A1 düzeyi ile başlattığımız Türkçe öğretimini C1 düzeyiyle bitiriyoruz. Önce pandeminin, sonrasında depremin ülkemizde ve Üniversitemizde sebep olduğu sıkıntıları yıl boyunca öğrencilerimizle birlikte yaşadık. Birbirinin dilini bilmeyen bu genç insanları Türkçe aracılığıyla anlaştırmanın keyfini yaşadık. Şimdi ilk mezunlarımızı veriyoruz” dedi.

“Ülkelerinizde bizim elçilerimiz olacaksınız”

ESTÖMER Mezuniyet Töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin ESTÖMER’den mezun olduklarını, bundan sonraki süreçte de Eskişehir Teknik Üniversitesinin aslî öğrencileri olacaklarını vurgulayarak, “Değerli mezunlar, ESTÖMER’den mezun oldunuz ancak Eskişehir Teknik Üniversitesinin kapısından lisans/lisansüstü öğrenim için daha yeni giriyorsunuz. Lisans veya lisansüstü eğitiminizi aldıktan sonra biz de sizleri 4 yılın sonunda üniversiteden mezun edip yuvadan uçuracağız. Siz ülkelerinize döneceksiniz; biz de sizlerle iftihar edeceğiz, sizler ülkelerinizde bizim elçilerimiz olacaksınız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Özcan, ESTÖMER’den bu yıl 18 öğrencinin mezun olduğunu ifade ederek, gelecek yıllarda bu sayının artırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

ESTÖMER Mezuniyet Töreni, mezun öğrenciler tarafından katılımcılara sunulan şiir ve müzik dinletisinin ardından, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Özdemir, Prof. Dr. Onur Kaya ve ESTÖMER Müdürü Prof. Dr. Hülya Pilancı tarafından mezunlara katılım belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ESTÖMER 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezunlarından 2’si doktora, 9’u yüksek lisans, 7’si ise lisans öğrenimlerine Eskişehir Teknik Üniversitesinde devam edecekler.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@