banner163

ESTÜ akademik yılı törenle açtı... İlk ders Prof.Dr. Nabi Avcı'dan

Eskişehir Teknik Üniversitesinin (ESTÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. İlk dersi Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı verdi.

EĞİTİM 14.10.2022, 19:01 14.10.2022, 19:21
ESTÜ akademik yılı törenle açtı... İlk ders Prof.Dr. Nabi Avcı'dan

 Eskişehir Teknik Üniversitesinin (ESTÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu'ndaki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından müzik dinletisi sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, yaptığı konuşmada, ESTÜ'nün yenilikçi yapısıyla araştırmayı önde tutan öğrenci odaklı bir üniversite olarak misyonunu sürdürdüğünü söyledi.

URAP sıralamasında ESTÜ'nün ilk 100'de yer aldığını belirten Özcan, "60'lara kadar indik. Bir sıralamada 59'a indik. Diğer sıralamalarda da üstlerde yer alıyoruz. Bunu daha da geliştirerek ileriye taşımamız gerekiyor. Üniversite girişimcilik endeksinde ise Türkiye'de 19'uncu sırada yer almaktayız. Bu çabamızı sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Rektör Özcan, üniversitede disiplinler arası yan dal programlarını faaliyete geçirdiklerini anlattı.

Programların, iş analitiği, kimyasal biyolojik, radyolojik, nükleer savunma, nanobilim, polimer bilimi ve teknolojisi, mekatronik, motor teknolojileri, sürdürülebilir temiz enerji, otonom araçlar teknolojisi, yapay zeka ve makine öğrenmesi, yazılım ve optimizasyon alanlarında olduğunu dile getiren Özcan, "Bunlar da öğrencilerin belirli konularda uzmanlaşması ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması yönünde çabalarımızdan bir tanesi. Bunu bir araç olarak kullanmayı planlıyoruz." diye konuştu.

İlk ders Prof.Dr. Nabi Avcı'dan

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı da "İnsan ve Teknik" konulu açılış dersini verdi. Teknolojinin insan hayatındaki ve toplumlardaki etkilerini  ve gelişimini değerlendiren İletişim Profesörü Prof.Dr. Nabi Avcı, öğrenciler ve öğretim üyeleri ile tecrübelerini ve deneyimlerini de paylaştı. 

Programda, üniversitenin tanıtıldığı sinevizyon gösterimi ile ESTÜ öğrencilerinden iklim elçisi Cansu Şentürk'ün konuşmasına da yer verildi.

Törene ayrıca Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, İl Müftüsü Bekir Gerek ve akademisyenler katıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@